Hazugság az EMMI közleményében

A HÖOK facebook oldalán reagált az EMMI mai közleményére: “HAZUGSÁG”

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye:

Budapest, 2012. december 7., péntek (OS) – A felsőoktatás átalakítása széleskörű egyeztetés eredménye – A kormány legfőbb törekvése a munka és teljesítmény alapú gazdaság megteremtése. Az érték- és minőségközpontú átalakítással sok korábban élvezett kiváltság szűnik meg, értelemszerűen számos érdeksérelmet okozva a korábban ezt élvező csoportoknak.

A felsőoktatás megújítása is része annak a törekvésnek, amely Magyarország teljes újjáépítésére irányul. Az alanyi jogon járó támogatások korszaka, a valós teljesítmény, vagyis végzettség nélküli, az adófizetők pénzéből finanszírozott, véget nem érő tanulmányok ideje lejárt: fontos, hogy a hallgatók is felelősséget vállaljanak képzésük eredményességéért, a felsőoktatási intézményeknek pedig a tanulmányi kínálat végtelen bővítése helyett az oktatás minőségére és a piacképes végzettség nyújtására kell helyezniük a hangsúlyt.

Az elmúlt egy évben a kormány számtalan alkalommal egyeztetett a Rektori Konferenciával, valamint a Hallgatói Önkormányzat képviselőivel, akik megismerhették a kormány koherens és következetes elképzelését a felsőoktatás átalakításáról, és elmondhatták róla a véleményüket. Ezeket a kormány minden esetben figyelembe vette, amennyiben illeszkedett a felsőoktatási stratégiába, beépítette.

Budapest, 2012. december 7.

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Oktatásért Felelős Államtitkárság

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]