Tudományos tehetségkutató

Elsőévesek figyelem! Idén is meghirdették a a tudományos és innovációs tehetségkutatót.

A 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen minden lelkes 1992. október 1. és 1999. augusztus 31. között napvilágot látott tanuló részt vehet. A feladat egy innovációs pályázat, modell, alkotás vagy kísérleti berendezés összerakása műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai vagy matematikai témakörben.

Hogy kik pályázhatnak? A felső határ az első egyetemi vagy főiskolai év, abban az esetben, ha a projektet már korábban megkezdték. Jöhetnek határon túli magyarok is, de az európai döntőn sajnos csak a magyar iskolába járók juthatnak ki.

A legjobb pályaműveket 2013 júniusában egy kétnapos kiállításon lehet megtekinteni, szeptemberben pedig a Kutatók Éjszakáján találkozhatnak velük az érdeklődők.

Ráadásul a legtehetségesebbek részt vehetnek nemzetközi tudományos versenyeken és szakmai utazásokon is, mint a zürichi Google-központ láogatása, a Nobel-díj átadása, az USA-beli tudományos olimpia vagy a stockholmi International Youth Science Seminar.

A Magyar Innovációs Szövetség a legjobbakat ösztöndíjjal jutalmazza. Az első helyezettnek egy évig havi 30 000 Ft, a másodiknak 20 000 Ft, a harmadiknak pedig 10 000 Ft kerül kiosztásra. A Siemens Zrt. pedig a legfiatalabb díjazottnak adja 100 000 Ft értékű Junior Ösztöndíját. Ugyanezt az összeget ajánlja fel a Magyar Innovációs Szövetség annak a határontúli versenyzőnek, aki a legjobb pályamunkát küldi el. Végül, de nem utolsósorban az első és második helyezettek által kijelölt egy-egy tanár is ebben a díjban részesül.

A feladatok kidolgozását és megoldását egy legfeljebb kétoldalas dokumentumban kell elküldeni vagy adathordozón eljuttatni 2013. január 7. 15 óráig.

A legjobb három pályázó részt vehet az Unió által szervezett, prágai döntőn 2013 szeptemberében.

Kép forrása: pozitivnap.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]