Sikeres szereplés az OFKD-n

Veszprémben, a Pannon Egyetemen rendezték meg a XIII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciát. 12 egyetem hallgatói 24 szekcióban mutatták be pályamunkáikat.

A konferenciára több mint kétszáz hallgató, közel 190 pályamunkával nevezett, melyeket a szakmai bizottság 23 szekcióba sorolt. Idén is lehetett pályázni a „Művészetek és környezet” szekcióban, melyre 71 hallgató közel 100 képzőművészeti alkotást küldött be. A legjobb pályamunkákból a Pannon Egyetem aulájában készítettek tárlatot.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Németh Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára elmondta, a hosszú távú életpályamodell kialakítása a cél. Szükség van fiatal kutatókra, akik különböző kutatóintézetekben helyezkedhetnek el.

A plenáris előadást Dr. Gelencsér András egyetemi tanár tartotta „Levegőkörnyezetünk változásai – Éghajlatváltozás?” címmel.

Az ELTE-s hallgatók számára rendkívül sikeres volt a konferencia, a szekciók felében volt díjazott, versenyzőink 7 első díjat hoztak el. Meteorológiában tarolt az ELTE, mindhárom ilyen témájú szekcióban a teljes dobogót ELTE-s hallgatók foglalták el.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]