Mentsük meg az oktatást a fAGYhaláltól!

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) „Mentsük meg az oktatást a fAGYhaláltól!” mottóval akciót és virrasztást szervez február 8-ra a fővárosi Deák térre.

Újabb felsőoktatással kapcsolatos demonstrációra kerül sor februárban. A Hallgatói Hálózat által szervezett 15-i tüntetésen kívül a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) is megmozdulásra készül február 8-án Budapesten.

A felsőoktatási törvény elfogadását követően megkezdődött a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotása, melynek eddigi következményei a felvételi keretszámok átgondolatlan csökkentése és a diplomások jogait korlátozó hallgatói szerződés bevezetése – közölte Nagy Dávid, a HÖOK elnöke.
Az akcióval, mely a “Mentsük meg a felsőoktatást a fAGYhaláltól” mottót kapta, a részvétellel a felsőoktatásban kialakult helyzetre hívjuk fel a figyelmet, továbbá fellépünk a keretszámok csökkentése és a hallgatói szerződések ellen.

A szerdai megmozdulás egy országos rendezvénysorozat kezdő állomása, mely a Deák térre központosul: itt a rendelkezésekkel kapcsolatos állásfoglalást tartalmazó anyagot osztják szét, a hidegre való tekintettel pedig meleg teával és sátrakkal várják az érdeklődőket.
18 és 23 óra között a felsőoktatás legfontosabb szereplőinek képviselőit látják vendégül a résztvevők, akikkel a felsőoktatás jövőjéről és a további lépésekről fognak beszélgetni. Ezt követően az elnökség tagjai valamint a hozzájuk csatlakozók megkezdik az egész éjszakán át tartó virrasztást, ezzel is utalva az őszi tüntetés fő szimbólumára, a felsőoktatás halálára.

Az eseményen folyamatos gyűjtik össze egy véleményládában a résztvevők, érdeklődök véleményeit, észrevételeit, melyeket a HÖOK másnap juttat el az oktatásért felelős államtitkárságnak.

 

Az esemény Facebook oldala.

 

forrás: http://www.ehok.u-szeged.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]