Hatalmas sikert aratott a HAVASI Symphonic

Magyarországon minden év decemberében kerül megrendezésre a HAVASI Symphonic Arena Show, mely az elmúlt években tizennégyezer néző előtt összesen tizenkét alkalommal töltötte meg a Budapest Sportarénát, hazánk egyik legnépszerűbb koncert show-jává kinőve magát. Idén sem volt ez másképp, a vasárnapi ráadásnappal együtt december 9-e és 10-e között összesen három alkalommal léptek telt ház előtt színpadra a művészek.

A Havasi Symphonic a legnagyobb zenei produkciókat rangsoroló Billboard TOP 100-as listán a 16., míg a zeneipar másik legjelentősebb kiadványánál, a Pollstar magazinnál a 9. helyre került. A csapat tagjai 2009. november 26-án álltak először színpadra a Magyar Zeneakadémia nagytermében, majd az ezt követő pár éven belül olyan világhírű koncerthelyszínek közönsége előtt mutatkozhattak meg, mint a New York-i Carnegie Hall, a bécsi Wiener Stadthalle, a berlini Mercedes-Benz Aréna, a krakkói Tauron Aréna, a moszkvai Crocus City Hall és a Sydney-i Operaház. Következő céljuk pedig az, hogy Las Vegas-ban is megmutassák, mire képesek a magyar zenészek.

A budapesti arénai showműsora igen változatos volt, az esten a közönség hallhatott szólózongora és szimfonikus tételeket is. A műsor első felében az újdonságoké volt a főszerep. Havasi több friss szerzeményét is eljátszotta zongoráján, melyek keletkezéstörténetét is megismertette a magyar közönséggel. Inspirálódott a gyerekkorából, a családjából és egy, a Balaton Soundon eltöltött estéből is. Többek között elhangzottak a Menedék, az Üres ház, illetve az illuzionista Houdini által inspirált zongoraművek, melyek közül utóbbi először a délutáni koncerten volt hallható Magyarországon.

Havasi kép

Az elmúlt években megszokottá vált, hogy a HAVASI Symphonic budapesti előadásaira egy sztárvendég is érkezik, idén a Boyzone együttesből ismert Ronan Keating dalai tették színesebbé a műsort. Az ír énekes-dalszerző Havasi zongorakíséretével adta elő a Father and Son című számát, majd elénekelte két másik dalát, a Fires-t és a szólókarrierjét elindító When you say nothing at all-t, mely a Sztárom a párom című film ismert betétdala. A kocertshow Keating vendégszereplésén kívül további meglepetésekkel is szolgált. A produkcióban színpadra lépett a negyedik magyar Oscar-díjas filmben, a Mindenki-ben szereplő Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa, s a diákok Havasiékkal közösen adták elő Balázs Árpád Bodzavirág című dalát. A közönség idén újra hallhatta a tavalyi arena show-n nagy sikert aratott Pál István népzenészt, aki hegedűjátékával kápráztatta el a jelen lévőket.

A koncert egy közel két és fél órás zenei utazás volt, melynek második felében előkerültek a HAVASI Symphonic előző évekből már ismert és csodált művei, a magyar kultúra kincseit felidéző és vetítéssel meg is jelenítő Szülőföldemen, Tavaszi szél (Kultúrák hídja szimfónia), illetve a The Road, a Rise of the Instruments és a The Storm , melyek méltó zárásai voltak a nagyszabású produkciónak. Havasi Balázs mellett Kiss Endi dobjátéka, az Experidance látványos műsora, Szirtes Edina Mókus hegedű- és énektudása, továbbá a 450 fős háttércsapat munkája mind hozzátettek a nagyszabású fényhatásokkal ellátott produkció minőségéhez és sikeréhez.

A HAVASI Symponic az ideihez hasonlóan színvonalas műsort ígérve 2018-ban is fellép az Arénában. Arról még nincs hír, hogy ki lesz a jövő év sztárvendége, de a jegyvásárlás hamarosan elkezdődik.

Kiemelt kép: Eventim
További képek: Facebook

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]