Díjátadó és könyvbemutató az ELTE TÓK-on

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán június 10-én adják át a Takács Etel-díjat és Életkezdési Támogatást, valamint bemutatásra kerül a Takács Etel Pedagógiai Alapítvány által támogatott könyvsorozat. A díjakat M. Nádasi Mária, az Alapítvány kuratóriumának elnöke adja át.

A Takács Etel Pedagógiai Alapítvány Kuratóriuma 2014-ben alapított díjat, amely annak adományozható, aki a magyartanári gyakorlat vagy a neveléstudományi kutatás vagy a pedagógiai innováció területén a névadó szellemiségéhez és munkásságához méltó teljesítményt ért el. Az Életkezdési Támogatásra tehetséges pályakezdő fiatal tanárok pályázhattak.

Az Alapítvány 2015-ben indított kiadványsorozatának célja, hogy értékes doktori disszertációkat és szakdolgozatokat tegyen hozzáférhetővé a szélesebb szakmai közösség, illetve az érdeklődő olvasók számára. A megjelentetésre ajánlott értekezések – tisztelegve az alapítvány névadója előtt, akit munkássága két szakterülethez kötött – a nevelés-, illetve a nyelvtudomány területéhez kapcsolódnak. Publikált változatuk (esetleges vitatható részleteikkel, tévedéseikkel együtt) lényegében megegyezik a tudományos fokozathoz vagy egyetemi diplomához vezető értékelési folyamatban szereplő dolgozattal. A könyvsorozatban ELTE-s kötődésű szerzők művei jelentek meg, többek között Endrődy-Nagy Orsolya és Major Hajnalka doktori disszertációja, valamint György Veronika és Vadász Fruzsina szakdolgozata. A teljes lista itt megtekinthető.

Az esemény programja:

  • Megnyitó
  • A Takács Etel-díj és az Életkezdési Támogatás ünnepélyes átadása
  • A Takács Etel Pedagógiai Alapítvány kiadványsorozatának bemutatósa
  • A díjazottak és a szerzők köszöntése

Időpont: 2016. június 10. 15:00
Helyszín: ELTE TÓK (1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40., 123-as terem)

Forrás: www.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]