ELEVEN Tavasz fesztivál

Soha ennyi vendéget nem fogadott még a Bartók Béla Boulevard!
Teltházzal zárult az ELEVEN Tavasz fesztivál

Párizs kultúrnegyedeit idézte a Bartók Béla út május 6. és 8. között. Az ELEVEN Tavasz élettel, kultúrával és kreativitással töltötte meg a Bartók Béla Boulevard-ot, a kávézók, éttermek és galériák többsége még sosem fogadott ennyi vendéget egy hétvége alatt. A rendezvény látogatottsága minden eddigit felülmúlt, ezért már most tudható, hogy az ELEVEN ősszel újra jelentkezik a főváros egyetlen Kulturális Főutcáján.

Kevés az olyan civil kezdeményezés, amely annyira sikeresen éri el kitűzött céljait, mint az ELEVEN Tavasz. Az összművészeti fesztivál a budai oldal egyik főutcáját kívánta régi fényében újrateremteni, és a századforduló kulturális életét kortárs alapokon megújítani. A kiállítások, workshopok és gasztronómiai különlegességek a Bartók Béla út régi-új hangulatát idézték, az érdeklődők pedig maradéktalanul kihasználták az utcában nyíló lehetőségeket.

A fesztivál egyik legfeltűnőbb programjának a közösségi kötés performansz bizonyult. Az utcai műhely minden járókelőt megszólított, akik együtt kötötték össze a Gárdonyi tér különböző pontjait. A közös alkotás igazi bohém hangulatot kölcsönzött a térnek, a szokatlan látvány hatására még az autósok is lelassítottak a forgalmas főúton.

Akik a kreativitásban megéheztek, a Bartók Béla Boulevard éttermeiben luzitán menüsorból válogathattak a hétvégén. A Danubius Hotel Gellértben rendezett portugál piac pedig arról gondoskodott, hogy az ízek kedvelői otthonukba is becsempészhessék az ország gasztronómiáját. A fesztivál vendégországa a legkülönbözőbb módokon jelent meg a hétvége alatt, mert a finomságokon kívül fotókiállítás, filmvetítés, irodalmi est és csempefestő műhelyek is igyekeztek megismertetni a közönséggel Portugália kultúráját. Ezen túl a design szerelmesei számára a 70 kiállítóval megvalósuló vásár, valamint a kortárs alkotók műveiből rendezett kiállítás és tárlatvezetés nyújtott maradandó emléket.

“Minden várakozásunkat felülmúlta az idei ELEVEN Tavasz látogatottsága, a kitűzött céljainkat büszkén mondhatom, hogy megvalósítottuk. Ennek köszönhetően szeptemberben új lendülettel és örömmel vágunk bele a fesztivál őszi programsorozatának szervezésébe” – mondta el Faur Zsófi, főszervező.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]