Magyar rendezőnek szurkolhatunk a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon

2014-ben mutatkozott be Bucsi Réka a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Symphony no. 42 című munkájával, idén pedig újra ezen a platformon találkozhatunk vele. A LOVE elnevezésű animációs filmje a fesztivál rövidfilmes versenyprogramjában debütál.

Idén február 11-21. között rendezik meg a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált (a továbbiakban Berlinale), amelyen egy fiatal magyar rendezőnek szurkolhatunk: az 1988-as születésű Bucsi Réka a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készítette a Symphony no. 42-t, ami a két évvel ezelőtti Berlinale után további sikereket hozott az alkotónak. Több mint 50 nemzetközi fesztiválon díjazott lett, köztük olyan neves helyeken, mint Hiroshima, Chicago és Melbourne, majd versenybe került a 2015-ös Sundance Nemzetközi Filmfesztiválon. Ha ez nem lenne elég: még az Oscar-díj közelbe is került, ugyanis bejutott a legjobb kilenc rövid animációs film közé.

A LOVE francia, dán és amerikai animációs munkatársak segítségével készült el. A 14 perces kisfilm hazai gyártója a Boddah, nemzetközi fesztiválforgalmazója pedig a Daazo. Az alkotás – ahogy a címéből kiolvasható – a szerelmet szürreális hangulatú, haiku-jellegű jelenetekkel eleveníti meg. Az előzetes szerint a történet egy távoli bolygón játszódik: egy zöld csóvájú üstökös a bolygó közelébe ér, és közben az ottani élővilágot ismerhetjük meg: egy macska riadtan lépked az erdőben, egy szárnyas rovarszerű lény élvezi a súlytalanságot, egy fenyőerdő pedig felhőpamacsokká változik. Erős hangulatú rajzfilmnek ígérkezik.

Forrás: hvg.hu

Kép forrás: rekabucsi.tumblr.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]