Kitárt Ajtók Ünnepe

1992 óta december 3-a a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja. Ezen a napon az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara idén is megrendezi a Kitárt Ajtók Ünnepét, amelynek során számos érdekes program kínálkozik a résztvevők számára.

Bár a szervezők egyelőre nem árultak el részleteket, de néhány igen érdekes programról már beszámoltak. Érdemes figyelni a Kitárt Ajtók Ünnepének Facebook eseményét, ahol nemcsak a programokkal kapcsolatban frissülnek az információk, de a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napjával kapcsolatban is találkozhatunk egyéb érdekességekkel.

Amellett, hogy egy interaktív workshop keretén belül számos civil szervezettel találkozhatsz, személyes beszámolókon keresztül megismert életutak kalandjaival is gazdagabb lehetsz. Sor kerül még a különleges „Öt percem a Tiéd!” elnevezésű kezdeményezésre, amely során egy beszélgetésre invitálnak titeket a program megálmodói. A saját öt percedben beszélhetsz, kérdezhetsz bármiről, és hogy kikkel, az december 3-ig biztosan kiderül!

A nap második felében neves vendégek társaságában arról tudhatsz meg többet, hogy miként szórakoznak a fogyatékkal élők, hogy vesz részt egy kerekesszékes fiatal egy nyári fesztiválon vagy épp kiderül az is, hogy milyen a tökéletesen akadálymentesített szórakozóhely.

A Roll Dance kerekesszékes tánccsoport egy gyönyörű bemutatóval készül, és az Átértékeled-projekt megalkotói is részt vesznek produkciójukkal a Kitárt Ajtók Ünnepén. A sokak által ismert Belga dal feldolgozás a Bárczi Gusztáv Kar hallgatóinak vizsgafeladatát képezte, és arról szól, amelyről a Kitárt Ajtók Ünnepe is: a fogyatékkal élők integrációjának segítése a célja. Az átírt dalszöveg nemcsak humoros, de ugyanakkor nagyon pontosan vázolja fel azokat a problémákat, amelyekkel nap, mint nap megküzdenek a fogyatékkal élők.

December 3-án gyertek el, és vegyetek részt a Kitárt Ajtók Ünnepén, ugyanis a szórakozás mellett emberséget és empátiát is bőven tanulhattok!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]