#programajánló – didergő forróság

Elmúló félben van a novemberi tavasz, ami azt jelenti, hogy a hétvégén nagy valószínűséggel már előkerülhet a sapka-sál-kesztyű kombó a szekrények mélyéről. Hogy semmiképpen se fagyjatok meg, két gőzölgő ital is főszerepet játszik a hétvégén (nevezetesen a forró csoki és a forralt bor), plusz ajánlunk egy beltéri rendezvényt is, ahol tobzódhattok az édes örömökben. Így hát, ha elolvassátok e heti programajánlónkat, ti is rájöttök, hogy ez sem az az otthon-ülős hétvége lesz!

Csokizz be!

Pénteken ingyenes forró csoki kóstolóra invitál a Levendula Fagyizó, ahol mindenféle ízű csokiitalból válogathattok. Ha már Levendula Fagyizó, akkor levendula ízesítést is kérhettek, de a klasszikusabb fahéjtól, a karácsonyi mézeskalácson át, a különleges mentás vagy rózsa ízig rengeteg fűszerezést választhattok, sőt lehetőség van alkoholos forró csokoládét is inni. Ráadásul azt is ti mondhatjátok meg, hogy ét-, tej-, vagy fehércsokiból készüljön a gőzölgő finomság. 16 és 18 óra között tart a kóstoló, melyben három fagyizó vesz részt: egy a Szent István körúton, egy a Vásárcsarnokkal szemben, és egy – nagy valószínűséggel a BTK-sok nagy örömére – a Rákóczi úton, az Uránia mellett megtalálható üzletben.

Még több édesség

November 21 és 22-én, azaz szombaton és vasárnap rendezik meg a második Sütemény és Tortafesztivált, melynek témája a cirkusz lesz, így ilyen stílusban elkészített, torta design versenyre érkezett pályamunkákat is meg lehet tekinteni. Lesz gasztroszínpad, melyen népszerű gasztrobloggerek akár néhány titkos fortélyba is beavathatják a közönséget! A fesztivál kiállítói is programokkal, látványos bemutatókkal és kóstolókkal várják a látogatókat: tortadíszítő versennyel, cukorcsipke-, karamell dísz-, macaron- és bonbonkészítő bemutatóval is találkozhattok. A rendezvénynek a Millenráis „D” épülete szolgál helyszínül, a diákjegy pedig 1500 Ft.  A hétvége mindkét napján a rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik, szombaton este nyolcig, vasárnap pedig este hétig tartja nyitva kapuit.

programajánló1118

Itt a forralt bor ideje!

Ha szombaton a Ráday utcában sétálgatsz, könnyen lehet, hogy belebotlasz a Forralt Bor Fesztiválba! És ha már ott vagy, végy a kezedbe egy pohár forralt bort, és csatlakozz mondjuk egy szervezett sétához, mely bemutatja az utca épületeit, s azok történeteit. Mikor már odacsapódtál a hatkor vagy a nyolckor a Kálvin térről induló csoporthoz, keresd a babát! Hogy mit?! A felöltöztetett divatbabákat, hiszen ahol, baba, ott buli is van: az útba eső vendéglők mind színes programokkal várják a betévedőket. Fiatal, tehetséges zenészek minden műfajból, divatbemutatók és Open Mic est is lesz –utóbbi délután 16:40-től este tízig zajlik. Ez egy olyan élő előadás, ahol a közönség birtokba veheti a színpadot: a zenés open mic produkciókban a kezdő zenészeknek is lehetőségük van saját maguk kipróbálására, tudásuk bemutatására. Majd a fellépő zenészek produkcióját követően, velük együtt egy közös zenélésre lesz lehetőség.

Winter is coming

A Városháza Parkban Téli Fesztivált tartanak; ez is mutatja, hogy visszafordíthatatlanul érkezik a karácsony, vagy ahogy a Starkok jelmondata tartja: „Közeleg a tél”. Ezekkel együtt pedig az ünnepi készülődés is, így szombattól egészen december 31-ig látogatható ez a rendezvény, ahol megtalálható Budapest legnagyobb karácsonyfája is. Mindenkit minőségi kézműves termékekkel, forralt borral és a hagyományos falusi gasztronómia látványkonyhájával várnak. Ezen kívül az adventi hétvégéket is igyekeznek különlegessé tenni (bár ez talán még tényleg messze van): a gyerekeknek szóló programok mellett például irodalommal, koncertekkel és jótékonysági gálaestekkel készültek a szervezők.

 

kép: szeretlekmagyarország.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]