Kultúr7 újratöltve!

Beköszöntött az ősz, így időszerűvé vált egy újabb Kultúr7! Az ELTE egyik legnagyobb kollégiuma a Kőrösi Csoma Sándor Kollégium, ahol immár hagyományosan megrendezésre kerül mind ősszel, mind tavasszal a Kultúr7. Idén is remek programokon vehetünk részt, ha az őszi álmosságot szeretnénk kicsit magunk mögött hagyni.

A Kultúr7 hatalmas pozitívuma számomra, hogy mindig találok valami érdekes előadást, mert igen széles a felhozatal és igyekeznek a mi korosztályunkat érintő témákat feldolgozni. Szerencsére ez ebben a félévben sem változott, így most következzék egy kis ajánló a teljesség igénye nélkül.

A szünetről visszatérve, még kicsit bágyadtan az otthon melegétől, ideális kezdés hétfőn 19:00-tól Puskás Peti, akivel a Kultúr7 keretében beszélgetnek koncertekről, színházi szerepekről, tulajdonképpen mindenről, aminek köze van a zenéhez. Csomortáni Domonkos Zoltán a harmonikus párkapcsolat kialakításában fog tippeket adni előadásában szintén este héttől. Aki szeretné tesztelni angol nyelvtudását és a pszichológia iránt is érdeklődik, annak bátran ajánlom a 20:10-kor kezdődő, dr. Dr. Uwe Pohl angol nyelvű pszichológiai előadását, ahol az emberi gondolkodás három fő elemével is megismerkedhetünk. Az estét méltóképp zárhatjuk, ha meghallgatjuk az Ed is On-t 22:30-tól. A csapat dalait fülbemászó dallamok és elgondolkodtató szövegek jellemzik.

Kedden tovább folytathatjuk a művelődést. Marad az este hét órás kezdés, mint jól bejáratott időpont. Ágoston Kati színésznő a Lepkegyűjtő című darabról, valamint szerepéről fog mesélni. A Politológus Műhely és Mikecz Dániel 20:10-től vár Titeket, a politikai tiltakozás vizuális elemeivel fognak foglalkozni. Szintén ebben az időpont kerül sor Balogh Andrea előadására, mely a videojátékos szubkultúra sajátos nyelvezetét szeretné megismertetni az érdeklődőkkel.

Természetesen a szerdai nap is tartogat izgalmas programokat. Závada Péterrel újabb költeményeiről beszélgetnek 19:00-tól, majd Dr. Róka András tanár úr tart az anyag fejlődéstörténetéről előadást 20:10-től. Őket követi 21:20-tól Hevesi Kriszta, akit már sokadjára lát vendégül a Kultúr7. Előadásában érdekes kérdéseket feszeget, többek között, hogy mi a cél: jó párkapcsolat, vagy jópár kapcsolat? A Kultúr7-et pedig egy jó kis Baron Mantis koncerttel zárhatjuk.

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket és kilátogattak az ingyenes programok valamelyikére. A rendezvény részletes programját itt olvashatjátok.

Kép: facebook.com
Forrás: facebook.com, www.kulturhet.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]