#programajánló- vénasszonyok nyara edition

Helló, indián nyár! Üdvözlünk újra köztünk, kedves jó idő! Szia, hétvége –túl sok idő telt el legutóbbi találkozásunk óta. Most, hogy ilyen szépen egybegyűltünk, ideje megbeszélni, hogy mit csináljunk együtt. Mit szólnátok ahhoz, ha ellátogatnánk a Nemzeti Vágtára? Vagy a Színházak Éjszakájára mennétek inkább? Egy kis desszerthez lenne kedvetek talán? Esetleg nem szeretnétek túlzottan elszakadni az egyetemtől? Hmm… Itt van az e heti programajánló, ez majd segít a döntésben!

Kulturális Örökség Napja az ELTE-n

Szeptember 19-én az Egyetemi Könyvtárban, 19-én és 20-án pedig a Füvészkertben találhattok ingyenes programokat a Kulturális Örökség Napja alkalmából.

A Könyvtárban lesz épülettúra, számos előadás, és betekintést nyerhettek a digitalizálás és restaurálás rejtelmeibe is, illetve délután kettőtől megtudhatjátok, hogy fogadhattok örökbe rászoruló könyvecskéket. A kapuit délelőtt 10 órától nyitja meg a könyvtár, az utolsó program pedig délután fél háromkor indul.

A Füvészkertben szombaton szintén 10 órától indul a nap, ekkor körbevezetnek a kertben, majd 11-től egy előadás várja az érdeklődőket, mely feltárja a füvészkerti kastély rejtelmes múltját…! Vasárnap délután fél háromtól a 10. Független Irodalmi Napok kerül megrendezésre többek között Ferencz Győző, Gergely Ágnes és Villányi G. András verseivel fűszerezve.

Huszárok, lovak, pálinka

Idén is megrendezik a mára már hagyományossá vált Nemzeti Vágtát! A lovas futamok mellett díjugrató és magasugró verseny, lóidomítás, gladiátor és lovas kaszkadőr bemutató és persze sztárfutam is lesz. Ezen kívül a Műcsarnok mellett az ’56-osok teréig található az Országkonyhája, ahol a tradicionális magyar kaják mellett pálinka és borkülönlegességek is fellelhetőek lesznek. A hétvégén az Andrássy utat is a Vágta szolgálatába állítják: itt helyezkedik el a Korzó, ahol többek közt népművészeti kirakodó vásárral és huszártáborral találkozhatunk.

Édenkert édesszájúaknak

Aki csoki-, fánk-, pite-, tortarajongónak vallja magát, annak a megjelenés kötelező az Édes Napokon. Már a rendezvény alcíme, azaz a „csokoládé- és édességünnep” is sok-sok földi jóval kecsegtet, és elég egy pillantás a programra, hogy ez bizonyítást nyerjen.  Szombaton például a farsangi fánk és churros versenyzik egymással, majd részt vehetünk egy forrócsoki-mesterkurzuson, vasárnap pedig beavatják a laikusokat a francia pite (galette), a bukta és a tökéletes piskóta elkészítésének rejtelmeibe. A Budai Várban leledző édességmennyország pénteken és szombaton este 10ig, vasárnap este nyolcig látogatható 2200 Ft-ért.

„…és színész benne minden férfi és nő.”

Ismét Színházak Éjszakája! Szombaton sok helyen már 14 óra előtt is különleges programokat tartogatnak a nézők számára a rendezvényben részt vevő színházak, és ahogy a nevében is áll, még 23-24 óra után is kezdődnek előadások. A Budapesti Operettszínházban FAME tánctanításon vehetünk részt, a Dumaszínház humoristái Tabuk nélkül beszélik meg a világ nagy dolgait, a Játékszínben beleshetünk a kulisszák mögé, a Karinthy Színházban pedig megismerhetjük a szinkronizálás minden csínját-bínját. Mindezeken kívül rengeteg más kuriózummal készülnek még a szervezők, így itt megtekinthetitek a teljes programlistát, hogy véletlenül se maradjatok le semmiről!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]