2016 – a szuperhősök éve

2016 lesz a szuperhősök éve, már ami a filmgyártást illeti. Összesen 8 Marvel és DC Comics film kerül a mozikba a következő évben. Idén még vár a képregény-rajongókra Paul Rudd-dal a főszerepben A Hangya, melyet már megnézhettek a hazai mozikban, és a Fantasztikus Négyes újabb része (augusztus 13.). Viszont 2016 biztosan a szuperhős-fanatikusok kedvenc éve lesz! A Power Rangers, a Farkas, a Wonder Woman és A galaxis őrzői rajongóinak 2017-ig sajnos még várniuk kell, de Batman, Amerika Kapitány, és az X-men kedvelőinek már csak néhány hónapot kell kibírniuk. Nézzük, milyen szuperhősök hódítják meg a vásznak különleges képességeikkel a következő évben!

Elsőként február közepén Tim Miller rendezésében érkezik a Deadpool. A Marvel szuperhősét a korábban Zöld Lámpást sikeresen megformáló Ryan Reynolds fogja alakítani. Wade Wilson egy balul sikerült orvosi kutatás eredményeként lesz Deadpool, akinek egyetlen különleges képessége regeneráló faktorában rejlik (hasonlóan Farkashoz), továbbá jártas számos fegyver használatában és több harcművészeti ágat is kitanult.

A várva várt összecsapásig március végéig várni kell. A Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című film sokaknak izgatja  a fantáziáját, már az előzetes is lázba hozta a közönséget. Ben Affleck Batman-alakítására pedig mindenki kíváncsi; vajon jobb Batman lesz, mint elődje, Christian Bale? A rendező az a Zach Snyder, aki Az acélembert és a Watchmen: Az őrzők c. filmet is jegyzi. Pozitív és negatív előérzetek is párosulnak a filmhez, viszont az bizonyos, hogy a két DC Comics-jófiú összecsapását nem érdemes kihagyni.

A május két filmet is tartogat. Elsőként az Amerika Kapitány folytatását (Captain America: Civil War), majd az X-men: Apokalipszist. Előbbiben Vasmeber és Amerika Kapitány feszül egymásnak az emberfeletti tevékenységek regisztrálását illetően, így a Bosszúállók csapata kettészakad. Utóbbiban pedig a mutánsok eddigi legkeményebb ellenfelük, En Sabah Nur (hatalmas erővel bíró ősi mutáns) ellen szállnak harcba. Mindkét filmben hasonló erők csapnak össze egymással, így nehéz előre megállapítani, hova lyukadnak ki a történetek, kik kerülnek ki győztesen a harcokból?

A nyár szuperhős-mentesen telne, ha augusztus elején nem érkezne meg a Suicide Squad. Rengeteg találgatás övezi a DC-ellenségek szupercsapatát felvonultató filmet, már most tele az Internet a Joker-tippelésekkel: Vajon Jared Leto milyen Joker lesz? Mint Ben Affleck esetében, itt is igen erős előddel kell számolnunk: Heath Ledger A sötét lovagban nyújtott Joker-alakításáért posztumusz Oscar-díjat kapott. Sokan már most elégedetlenek a filmmel, pedig az előzetes még csak pár napja látott napvilágot. A cselekmény egy csapat bebörtönzött szuper-rosszfiú/lány kockázatos küldetése köré fonódik, melyet az amerikai kormány zászlaja alatt hajtanak végre – kegyelemért cserébe. A vásznon várható a sztárdömping; Leto mellett feltűnik még többek között Margot Robbie, Will Smith és Cara Delevingne is.

Ősszel kerül a mozikba a további 3 film. Szeptemberben lehetőség adódik pihentetni a szuperhős-fanatikus énünket, viszont októberben már érkezik is Rupert Wyatt rendezésében a Gambit. A hipnotikus erővel rendelkező Marvel-hőst Channing Tatum fogja életre kelteni. November elején már újra indulhatunk a moziba megnézni Benedict Cumberbatch főszereplésével a Doctor Strange című filmet. Stephen Strange egy arrogáns idegsebész, akinek egy autóbaleset következtében károsodást szenvedtek kezei idegei. Miután a tibeti Ősi Egy-től kitanulta a varázslást, ő lett a Föld Védelmező Varázslója. 2016 nyolcadik szuperhős-filmje pedig a Sinister Six, melyben az emberiség hat legnagyobb ellensége szövetségre lép, hogy elpusztítsa New Yorkot és a várossal együtt Pókembert. A romboló osztag vezetője természetesen Pókember egyik legnagyobb és legrégibb ellensége, Doctor Octopus.

Ha még eddig nem vártátok a 2016-os évet, most már biztosan fogjátok. Ennyi jó szuperhősös film egy év alatt elég kecsegtetően hangzik. Tehát jövőre irány a mozi! Addig is nézegessétek az iMDb-t a friss hírekért és előzetesekért, valamint várakozzatok!

cikk forrásai: http://comicbook.com/2015/01/06/8-marvel-dc-superhero-movies-scheduled-for-2016/ ; http://www.superherostuff.com/blog/movies/upcoming-superhero-movies-201020112012/

kép: http://www.returnofkings.com/wp-content/uploads/2014/05/marvel_character_group-crop.jpg

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]