Fogadj örökbe egy könyvet!

Az ELTE idén felújított Egyetemi Könyvtára különleges eseményének keretében akár egy 16. századi könyv örökbe fogadóivá is válhatunk.

A januárra felújított Egyetemi Könyvtár március 14-re rendhagyó eseményt szervez: a 11 órakor kezdődő programon bárki örökbe fogadhat egyet a könyvtár másfél millió kötete közül, de a cél az, hogy a tizenkettő, 1635 előtt is a könyvtár (jogelődjeinek) tulajdonába tartozó könyv is támogatókat találjon. Az akcióra azért van szükség, mert a könyvtár körülbelül félezer éves dokumentumai restaurálásra szorulnak, amely egyes példányok esetében akár 200 ezer forintba is kerülhet. Az ötlet nem újdonság, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök nyomdokaiba léphetünk, ha az örökbefogadást választjuk, sőt minden támogató neve bekerül az elektronikus katalógusba az adott könyv adatainál.

Hogy ne legyen zsákbamacska, az örökbe fogadható könyvekből kiállítás nyílik, előadást is hallgathatunk róluk. Sőt a máskor nem látogatható helyekre, például a még felújítás alatt álló díszterembe vagy a raktárba is bepillanthatunk, de talán még ennél is különlegesebb lesz a restaurátor műhely bemutatása.

A rendezvény ingyenes, a részletes programot itt találjuk.

Forrás: gepnarancs.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]