Magyar Vitrin – rádiósorozat a hungarikumokról

Az ELTE közösségi rádiója, az EPER új 13 részes sorozatot indít, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium Hungarikum Pályázatához készítettek.

A dokumentumműsor neve, ahogy a cikk címéből is sejthetitek, Magyar Vitrin lesz. Mindegyik adás 25 percet fog kitenni, amely alatt mindig 1-1 magyar hungarikumról hallhattok. Ezek sorában szerepel többek között például a mohácsi busójárás, a magyar néptánc, a magyar operett, a hízott libából készült finomságok, a tokaji borvidék vagy a Hortobágyi Nemzeti Park.

A műsor a június 2-ai héten indult; az első adás “Néptánc. Értékőrzés vagy szórakozás?” címmel ezen a hétfőn, este 8 órától a Magyar Vitrin Facebook oldalán már hivatalosan elérhető volt, bármikor visszahallgathatjátok. Az idei nyár folyamán heti rendszerességgel jelentkező Vitrin adásait ehhez hasonlóan minden hétfőn megtaláljátok itt, illetve péntek délután kerül adásba az EPER hullámhosszán.

A Média Universalis Alapítvány által üzemeltetett EPER, vagyis az Első Pesti Egyetemi Rádió pedig nemmás, mint egy kisközösségi rádió egyetemünkön, amely működésére az ORTT 2004 óta ad engedélyeket. A 3 Wattos URH körzetét nagyjából az Astoria- Blaha-Corvin-Kálvin-Ferenciek tere vonal határolja, ezen belül nagyjából a Bölcsészkar közelében maradva a 97 MHz-re hangolva rádiótokat tisztán kivehetitek az adást. A rádió egyik fő célja az előadások (nagyrészt TTK-hoz és BTK-hoz kapcsolódók) elérhetővé tétele bárki számára. Hiszen ezeket elvileg nyíltan hallgathatja mindenki, valójában azonban az egyetemistákat preferálja, továbbá időhöz és helyhez kötöttek, amely tényezők szintén sokakat kizárnak. Ezen kívül a diákéletet színesítő zenei és kulturális magazinműsorok is hallgathatók az EPER-en.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]