Te döntesz! – Mosolyka a PPK-n

Ezzel a címmel jelent meg Holzleiter Fanny – Mosolyka sikerkönyve, aki a 2014-es PPK szakmai napok vendégeként tartott előadást a Kazinczy utcai épület aulájában.

Joggal nevezhetjük Mosolyka előadását a nap legtöbb érdeklődőt vonzó eseményének, hiszen a kezdeti néhány fős hallgatóság percek alatt sokszorosára duzzadt.

Mosolyka izomsorvadással született, az orvosok kezdetben tizennyolc évet jósoltak neki, ám ma már huszonöt éves. Néhány évvel ezelőtt elhatározta, hogy valóra váltja álmait, és megosztja érzéseit és gondolatait egy blogon keresztül. Te döntesz című könyve 2013-ban jelent meg, és máris a népszerűségi listák élére került. A februári, első magyar Forbes magazin-féle listán, a 30 sikeres magyar fiatal 30 alatt-ban is szerepelt, sőt címlapon volt.

Gyakorlott előadóként nyíltan és közvetlenül beszélt életéről, nehézségekről és örömökről, arról, hogy ő hogyan látja a dolgokat. Különleges szemléletmódja segíti át a mindennapokon, hiszen kerekesszékével is tömegközlekedik, bulizik, dolgozik, és jól érzi magát a bőrében.

Az esemény szervezői szerint fontos, hogy fogyatékkal élők gondolatait is megismerhessék az egyetemisták, főleg egy olyan karon, mint a PPK, ahol – az érdeklődők nagy száma is mutatja – különösen érzékenyek a társadalmi és szociális problémákra. Az előadás végén a hallgatóságnak lehetősége volt dedikált könyvet, és a blog olvasói körében nagyon népszerű bögrék közül vásárolni.

„Fanny hozott egy döntést: nem hajlandó elkeseredni, és pozitív hozzáállása már többször átsegítette a leglehetetlenebb helyzeteken. Megható önéletrajza mindenkinek megtanítja: az életben minden csakis rajtunk múlik!”

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]