ELTE Sítábor – Hasznos infók

Bár itthon még nem esett le az első hó, a síelés szerelmesei képzeletben már rég a lankákon siklanak. Ahhoz, hogy ez valósággá váljon, fontos, hogy időben elkezdjünk készülni az aktív pihenésre. Bár, ha sítáborba jelentkezünk, a terhek egy része lekerül a vállunkról, mégsem hagyhatjuk ki az előkészületek fontos lépéseit.

Senki nem szeretné, ha a síelésre szánt időt izomlázzal, esetleg a sérülések ápolgatásával kellene töltenie. Így jó, ha időben gondolkodunk, s már most elkezdjük felkészíteni testünket az igénybevételre. Fontos, hogy fejlesszük állóképességünket, melyre a legkézenfekvőbb módszer a bicajozás vagy a futás, de az edzőteremben végzett aerobik órák is hatékonyak.

Az utazáshoz szükséges okmányokat is érdemes időben átnézni, hogyha valami lejárt, vagy sosem volt, időben tudjuk pótolni. A legalapvetőbbek: személyi igazolvány, TB kártya, Európai Egészségbiztosítási kártya, s ha szükséges, útlevél. Jó, ha a fontos telefonszámokat is magunknál tartjuk, így szükség esetén könnyen elérhető lesz például az orvos vagy a család.

Mivel a nagyobb síterepeket nem lehet rövid úton elérni, fel kell készülnünk a hosszabb utazásra is. A buszos út alatt jó szolgálatot tehet a nyakpárna, de feltétlenül vigyünk magunkkal ételt, italt, esetleg termoszban teát. Hogy ne unatkozzunk, legyen nálunk olvasnivaló, zenelejátszó.

Az egészségügyi felszerelés alapvető részein kívül vigyünk magunkkal izomlazítót, bőrnyugtató krémet, fáslit, kötszert, sebtapaszt és sebfertőtlenítőt. Napos időben legyen nálunk magas faktorszámú naptej és ajakápoló is.

A sífelszerelésről nagyon sokat lehetne írni, mégis a legkézenfekvőbb, ha szakértőtől kérünk tanácsot. Akinek nincs saját felszerelése, az itthon is bérelhet jutányos áron. Akik az ELTE sítáborában vesznek részt, azok itt kedvezményt is kapnak, és a paramétereidnek megfelelő felszerelést is segítenek megtalálni.

Ha ezekre figyelünk, máris tettünk érte, hogy gondtalan lehessen a síeléssel töltött idő. Így nem ér minket meglepetés, nem kerülhetünk kiszolgáltatott helyzetbe.

Ha nem szeretnél a szállásfoglalással, az utazás szervezésével bajlódni, jelentkezz az ELTE sítáborába! Részleteket itt találsz.   

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]