A szó elszáll, a bagoly megmarad

Az elmúlt hét kemény napokat hozott életünkbe, hiszen a közelgő vizsgaidőszak mellett/ellenére két nagyszabású egyetemi fesztivállal, s azok kiválóbbnál kiválóbb programjaival kellett számolnia és megküzdenie a roppant elfoglalt egyetemistának.

A LEN mellett ugyanis a Bölcsész Napok is megizzasztották az időmilliomosnak korántsem mondható hallgatókat; a könyveket és jegyzeteket most mégis sörre, koncertekre, mókára és kacagásra cserélték az egyébként lázasan készülődő diákok.

A Bölcsész Napok nagy előnye volt, hogy az esti bulik fesztiválhangulatán túl napközben is számos izgalmas programmal várta az érdeklődőket. A Trefort-kert kivirult, a bölcsészek (és nem bölcsészek) úgy szintén. Ahogy ugyanis előző beszámolónkban olvashattátok, konferenciákkal, tudományos-kulturális eseményekkel, kvízzel, játékokkal, filmvetítéssel, sőt, még gladiátor-simogatóval is készültek a szervezők.  A Trafó Bálnája társasjátékokkal és filmekkel nyelte el a megfáradt hallgatókat, a campus falai csupa okossággal, a KK Terasz meg egy (vagy több) jó hideg sörrel.

A csütörtöki nap igen mozgékonyra sikerült, ugyanis a Teraszon harcművészeti bemutatót, majd hastáncot láthattunk, de közben azért megszólaltak a Musical Színpad lágyabb hangjai is; folytatódott az előző napi távol-keletes konferencia, melléje szegült egy kis filmes tanácskozás, no meg a Kádár kiállítás. Estefelé pedig megérkeztek a Tűzzsonglőrök, majd felváltva lehetett Maszkurázni, vagy a Tücsökrajra rázni.

A pénteki nap állóvizét aztán hamar felkavarta az Esztétika Tanszéken rendezett Esztétika – Mi végre? című konferencia, ahol a 2011 tavaszán sorra került vita záró előadásának kérdését (Radnóti Sándor: Van-e még esztétikai autonómia?) vitte tovább az idei rendezvény.

A négy nap fáradalmait pedig jó bölcsészhez méltó módon egy Másnaposok Bulival „pihente ki” a nagyérdemű. Mert ugye kutyaharapást szőrivel. Ezt tudja minden jóravaló egyetemista, legyen bölcsész, vagy csupán a Múzeum körúti campusra betévedt kíváncsiskodó. A bagolyról nem is beszélve. Aki, nem kell félni, nem szállt el, csak átalakult.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]