Bohemian Betyars a Bölcsész Napokon

Ének, basszusgitár, akusztikus gitár, hegedű, szaxofon, bőgő, dob és etno punk. Ez a Bölcsész Napok második napján fellépő Bohemian Betyars tömör definíciója.

Hogy érzitek magatokat a Bölcsész Napokon? Van bármilyen kötődésetek a bölcsészekhez?

Most vagyunk itt először, és éppen azt beszéltük a többiekkel, hogy minden nagyon királyul meg van csinálva. Én már ötödik vagy hatodik napja folyamatosan bulizom – nehéz az élet −, de mindenképp maradunk a koncertünk után is, mert elképesztően jó a hangulat. A bölcsészkötődésről meg annyit, hogy valahogy úgy alakult, hogy a zenekarban szinte mindenkinek a szülei tanárok.

Mire számíthat a közönség egy Bohemian Betyars koncerten?

Óriási nagy megőrülésre! Nem készülünk külön, speciális show-kal, de mindig megpróbáljuk odatenni magunkat, játszunk új számokat, na meg a közönségen is múlik, hogy hogyan sülnek el a dolgok.

Mikor láthat titeket legközelebb az, aki most lemarad a koncertről?

Nyáron minden nagyobb hazai fesztiválon megtalálhat minket az, aki szeretne és kíváncsi ránk.

http://www.youtube.com/watch?v=NP1aNsAA3pU

Mik a jövőbeli tervek?

Június 1-jén jelenik meg a legújabb kislemezünk három új számmal és egy remix-szel, amit a Bëlgából ismert Dj Titusz készített nekünk. Nagyon örülünk ennek, már nagyon vártuk, ahogy a közönség is. Ősszel kiadjuk a nagylemezünket, hosszabb távon pedig szeretnénk nyitni külföld felé is: egy hét múlva Spanyolországban játszunk egy fesztiválon a Manu Chao-val, két hét múlva Németország: München, Berlin, Drezda; utána pedig a magyar fesztiválok. Ez a nyár erről szól majd, na meg a számírásról, persze, hogy minél jobban sikerüljön a második lemezünk.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]