Együk meg amit főztünk – Oscar

Kik nyerték az Oscart, és mi kiket jósoltunk. A The Artist aratott, és a két női díjazottat is megjósoltuk. Rango-ról pedig megfeledkeztünk.

Ha olvastátok a sebtiben összerámolt kis bejegyzésemet az idei Oscarról, akkor tudjátok, hogy azon a véleményen voltam az ideivel kapcsán, hogy valamelyest szokatlan filmeket válogattak össze, valamint a nagy esélyes The Artist is ilyen. Aki valamennyire követi a díjátadó történetét, hasonlóan jól betudta lőni az esélyeket szerintem, mint én – főleg ha látta az összes filmet, és nem csak azt a hármat, amit én. Be is jött a The Artist zsebelte be a legtöbb díjat, és a legjobb nőit, legjobb mellék nőit is be tudtam lőni. Sajnos a legjobb férfi  és a legjobb férfi mellékszereplő alakítást nem láthatta még.

Arról azonban megfeledkeztem, hogy vannak animációs filmek is az Oscaron. Talán azért, mert pont a Rango már nagyon rég volt, azonban nem volt nehéz szerintem nyernie a jelöltek mellett. Még úgy sem, hogy adaptáció – alsó hangon is – hiszen Polanski Kínai negyede alapján készült. Igaz itt nem a sztori vagy a színészek a mozgatórugói a filmnek, hanem animáció lévén Rango személysége és komikumára helyezte a Karib-tenger rendezője. Bár ez is sokkal jobb film lett volna, ha döntenek, hogy gyerekeknek vagy felnőtteknek készítik el a filmet, mert egy nagyon ütős felnőttesebb humorral megfűszerezett klasszikust is kihozhattak volna a karakterből az első scene alapján – dehát biztos ami biztos, ha animáció akkor a gyerekeket kell megcélozni és akkor bemegy majd apu is.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]