Egy kattintással Európa-szerte! – Megújult az Erasmus+ applikáció

Idén októberben már ötödik alkalommal rendezték meg az Erasmusdays néven futó háromnapos programsorozatot, melynek keretében nem kevesebb, mint 5667 esemény zajlott le, közel 67 országban. Itthon ELTE-s szervezésű programokon is részt tudtak venni az érdeklődők, ilyen volt például az új funkciókkal bővült Erasmus+ applikáció bemutatása október 15-én.

Az Erasmus+ applikáció nagy mértékben megkönnyítheti a mobilitásba belevágni készülő, kalandvágyó egyetemi hallgatók életét. Összesen 23 nyelven érhető el a felület, amelynek lefordításában nagy szerepe volt az ELTE Bölcsészettudományi Kar önkéntes hallgatóinak is. Az alkalmazás alapvetően úgynevezett online egyablakos ügyintézést biztosít a felhasználóknak, és a pályázat beadásától kezdve az Erasmus-programból való hazatérésig hasznos társként szolgálhat.

Olyan kötelező teendőket is elintézhettek az applikáció segítségével, mint például a pályázat benyújtása, az Európai Hallgatói Kártya generálása, kreditelismerési kérelem leadása és az európai diákigazolvány igénylése, amely a külföldi és helyi hallgatók egységes státuszához, valamint a kedvezmények eléréséhez szükséges. Az értesítéseknek köszönhetően mindig naprakészek lehettek az elfogadott vagy esetlegesen elutasított kérelmeitekkel kapcsolatban.

Az appon keresztüli pályázáshoz először létre kell hoznotok egy tanulmányi profilt (Academic Profile), majd kiválaszthatjátok a lehetséges fogadó intézményeket és a mobilitás időszakát. Ezek után a fogadó egyetemek sorrendjének kialakítása a feladat, illetve az alkalmazásban megjelenő küldő és fogadó egyetemek által előírt dokumentumok abszolválása és feltöltése. Az applikációba felvitt és megosztott adatok bizalmas kezelése és alapvető biztonsága a jól kifejlesztett rendszernek köszönhető. Az adataitok csak abban az esetben kerülnek megosztásra a kiválasztott egyetemekkel, amennyiben ez szükségessé válik. A rendszer nagy előnye számotokra, hogy minden adatot és dokumentumot csak egyszer kell felvinnetek a felületre, és nem minden esélyes egyetem esetében külön-külön.

A sikeres pályázást követően már egy személyre szabott platformot tudtok használni, ami csak olyan mobilitási információkat fog nektek ajánlani, amelyekben érdekeltek lehettek. Hozzájuthattok továbbá különféle tippekhez, eseményajánlókhoz, történetekhez, kedvezményekhez, amelyeket akár ti, vagy ugyanazon mobilitási programban részt vevő társaitok oszthatnak meg a hírfolyamban. Természetesen a felsőoktatási intézménytől és a hallgatói szervezetektől is érkezhetnek számotokra fontos információk, ezeket ugyanitt érhetitek el. Az alkalmazás tehát nemcsak az adminisztrációs feladatok intézéséhez nyújt nagy segítséget, hanem egy jól működő közösségi kapcsolat kialakítására is lehetőséget ad már a kezdeti szakaszban. 

Az applikációt könnyedén le tudjátok tölteni IOS vagy Android rendszerű eszközeitekre, illetve webes oldalon is el tudjátok érni.

A képek forrása: Erasmus+, Erasmusdays

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]