Külföldi tanulás az ELTE Alumnival – Hallgatói mobilitás pályázat

A külföldi tanulmányokat folytatni kívánó hallgatók ismét igénybe vehetik az ELTE Alumni támogatását. Az alapítvány a 2021/22-es tanévben is segíti az egyetem tehetséges, rászoruló hallgatóit.

Az ELTE Alumni Központ együttműködik az ELTE Diplomások körével, és ismét támogatják az egyetemen tanuló tehetséges, anyagilag rászoruló fiatalokat. A 2021/22-es tanév tavaszi félévére újra kiírták azt a mobilitási pályázatot, amely kiegészítést nyújt az Erasmus és a Campus Mundi ösztöndíjakhoz. A kezdeményezésnek köszönhetően két fő fejenként bruttó 150 000 forint támogatásban részesülhet.

Az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik az egyetemen MA- vagy MSc hallgatók, vagy osztatlan képzés esetén legalább negyedévesek. A támogatás elnyerésének további kritériuma, hogy a pályázó rendszeres szociális támogatásban részesüljön, valamint jó vagy kiváló tanulmányi átlaggal rendelkezzen. Azon hallgatók, akik elnyerik a kiegészítő ösztöndíjat, vállalják, hogy részt vesznek a hallgatói mobilitás programok (Erasmus, Campus Mundi) és az ELTE Alumni Program népszerűsítésében is.

Az érvényes pályázathoz egy rövid önéletrajz valamennyi, a támogatási szerződés megkötéséhez szükséges személyes adattal, egy maximum kétoldalas motivációs levél, a BA vagy BSc diploma másolata, a lezárt félévek súlyozott tanulmányi átlagáról szóló igazolás (osztatlan képzés esetén), valamint a rendszeres szociális támogatásról szóló igazolás szükséges. A pályázatokat az ELTE Alumni elektronikus úton várja, a titkarsag@alumni.elte.hu e-mail címen.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. november 15.

A részletes pályázati kiírás itt olvasható, a támogatást korábban elnyert hallgatók beszámolóit pedig itt érhetitek el.

Forrás: alumni.elte.hu

A képek forrása: wishlistandwanderings.com, ELTE Alumni

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]