Létrejött az ELTE Gazdaságtudományi Kara

A Gazdálkodástudományi Intézet 2021. augusztus 1-jétől az egyetem kilencedik karaként folytatja tovább kiemelkedően sikeres működését.

Az újabb, jelentős fejlesztést az egyetem Szenátusa és a nyolc jelenlegi kar a 2021. május 31-i ülésen egyhangú határozottal fogadta el. Mivel már az elődszervezetet is a hazai egyetemi karok között tartották nyilván, a hivatalos megalakulással a GTK rögtön bekerült az ország százötven karából a tíz legnagyobb közé és egyben a legnagyobb mesterképzési központtá vált.

Az intézményen belül öt év alatt a gazdaságtudományi területen tanulók az aránya mintegy a tizenötszörösére nőtt, miközben a hazai közgazdászképzés jelentős szakmai műhelye lett. Az alapszakos hallgatók kiválósági mutatói kimagaslóak, emellett ma már itt vesznek részt a legtöbben gazdasági mesterképzésben, megelőzve ezzel a két nagy hazai szakegyetemet is. A tanulmányok folytatására a Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola biztosít lehetőséget.

A mostani döntéssel a közgazdasági képzés négy év után újra kiépült az ELTE-n, ugyanis az ezt megelőző lépés a kari önállósággal rendelkező Gazdálkodástudományi Intézet 2017-es létrehozása volt.

Forrás: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]