Kiutazási támogatás – pályázz te is!

Tehetséges, rászoruló hallgatók jelentkezését várja mobilitási ösztöndíjat kiegészítő pályázatára az Alumni Alapítvány. Az elnyerhető támogatás összege minden eddiginél magasabb, fejenként 150.000 Ft. A pályázati határidő 2021. május 15.

A támogatás a 2021/2022-es tanév első félévére elnyert Erasmus+- és Campus Mundi-ösztöndíjakat egészíti ki. Az ELTE Alumni Alapítványnak és az ELTE Diplomások körének célja, hogy a tehetséges hallgatók élni tudjanak a mobilitási programok lehetőségeivel, és az anyagi okok ne hiúsítsák meg kiutazást.

A jelentkezés feltételei a következők:

  • államilag támogatott Ma/MSc vagy osztatlan képzésben legalább negyedéves hallgatói jogviszony,
  • kiváló vagy jó tanulmányi átlag,
  • sikeres jelentkezés a tárgyidőszak Erasmus- vagy Campus Mundi-programjaiba,
  • illetve a szociális rászorultság.

Ez utóbbi igazolására többféle mód van, a hallgatóra vonatkozóan az alábbiak közül legalább egynek teljesülnie kell:

  • a tanév során rendszeres vagy rendkívüli szociális támogatásban vagy alaptámogatásban részül(t),
  • Bursa Hungarica Tanulmányi Ösztöndíjra jogosult,
  • a HÖOK mentorprogram vagy az „Út a felsőoktatásba” vagy az „Út a diplomához” kedvezményezettje,
  • roma szakkollégium tagja,
  • a felsőoktatási jelentkezés során hátrányos, halmozottan hátrányos vagy pedig esélyegyenlőség címen kapott pontokat.

A kiválasztott ösztöndíjasok vállalják az egyetem promócióját a külföldi intézményben, visszaérkezésük után pedig az ELTE Alumni, valamint a mobilitási programok népszerűsítését. A pályázat részeként benyújtandó egy rövid önéletrajz, valamint egy maximum kétoldalas motivációs levél, melyben a jelentkező kitér elkötelezettségére hivatása és az ELTE iránt, valamint beszámol jövőbeli terveiről. Emellett szükséges mellékelni az alapképzés során szerzett diploma másolatát (mesterszakos pályázók esetén), a lezárt félévek súlyozott tanulmányi átlagáról, illetve a szociális támogatások megítélésről szóló igazolásokat, valamint minden olyan dokumentumot, amely alátámasztja a pályázati jogosultságot.

A kiértékelésre várhatóan a beérkezést követő három héten belül kerül sor. A támogatást maximum négy fő nyerheti el, ezért amennyiben többen is megfelelnek a kritériumoknak, a sorrendiséget a tanulmányi átlag, azonos eredmények esetén pedig a rászorultság mértéke fogja meghatározni. Ha ez nem számszerűsíthető, a jelentkezések beérkezési sorrendje válik döntő tényezővé. A kézi aláírással ellátott pályázatokat 2021. május 15-ig várják az ELTE Alumni Alapítvány (titkarsag@alumni.elte.hu) e-mail címen.

A részletes pályázati kiírás az alábbi linken érhető el.

Forrás: ELTE Alumni Központ

Képek forrása: ELTE Alumni Központ , ELTE Savaria Egyetemi Központ

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]