Az ELTE Alumni Alapítvány Hallgatói mobilitás pályázatot hirdet

Ugyan ez a félév különlegesen alakult, mind az itthoni hallgatóknak, mind pedig azoknak, akiknek haza kellett jönniük Erasmusról, de a külföldi tanulás lehetősége a következő félévben még nyitva áll. Most az ehhez szükséges anyagi források megteremtésében segít az ELTE Alumni Alapítvány. Cikkünkben megtudhatod a legfontosabb részleteket!

Az ELTE Alumni Alapítvány egyik kiemelt célja, hogy az ELTE Diplomások összefogásával támogassa azon ELTE-s hallgatókat, akik tanulmányaikban kiemelkedőek és tehetségesek, de anyagilag hátrányból indulnak. Az ELTE Alumni Központ és az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével a március 3-án kiírt pályázat hátterét a volt hallgatók 2018. évi SZJA 1%-os felajánlásai, céges szponzorációi, dedikált adományai és az adakozó kedd kapcsán meghirdetett ELTE Alumni Virtuális Jótékonysági Kampány során befolyt összegek határozták meg. Ezeknek is köszönhető, hogy a 2020/2021-as tanév I. félévére újabb pályázatot írhat ki Erasmus és Campus Mundi ösztöndíjának kiegészítésére felsőbbéveseknek.

DesignCap (64)

Ezúton azok az ELTE-sek pályázhatnak, akik egyetemen Ma/MSc-hallgatók – vagy osztatlan képzés esetén legalább negyedévesekállamilag támogatott képzésen jó vagy kiváló tanulmányi átlaggal rendelkeznek és mindemellett rendszeres szociális támogatásban részesülnek. Végül a támogatást elnyert hallgatóknak vállalniuk kell, hogy népszerűsítik a hallgató mobilitás programot, tehát az Erasmus+-t vagy Campus Mundit és az ELTE Alumni Programot is.

A támogatók összefogásának köszönhetően 2020-ban ismét növekedni tudott a támogatás összege és a fejenként már 100.000 Ft összegű adományt hét hallgató is elnyerheti. A pályázat benyújtási határideje szerencsére arrébb van, így 2020. május 15-ig elkészítheted pályázati anyagodat.

Bővebb információt itt találsz.

A teljes pályázati kiírást pedig ezen a linken érheted el.

A külföldi tanulmányi utakról a hallgatók szinte kivétel nélkül csodás élményekkel térnek haza, így érdemes átgondolni mekkora lehetőség ez egy egyetemistának. Utazásra fel!


A kiemelt és cikkben szereplő kép az ELTE Alumni Központ hivatalos Facebook-oldaláról származik.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]