Szavakkal a társadalomért – Jelentkezz önkéntesnek a Dear Society programba!

Környezettudatosan élsz, de szeretnél másokat is motiválni erre? Úgy érzed, hogy a körülötted élők nem tudnak eleget a gyermekjogokról? Vagy esetleg szívesen bevetnéd magad annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők jobb bánásmódban részesüljenek? A Dear Society program keretei között nemcsak egy lelkes csapatban írhatsz ilyen témákról, hanem az etikus újságírás alapjait is elsajátíthatod.

A Dear Society program csak októberben indult, de máris újabb önkénteseket toboroznak, hogy minél több elhivatott fiatal újságíró erősítse a kis csapatot. A program egyszerre egy képzés, egy szakmai gyakorlati lehetőség és egy online magazin – olyan fiatalokkal dolgoznak együtt, akik a médianyilvánosság segítségével akarják felhívni a figyelmet a társadalmunkat érintő problémákra. Korábban már olvashattatok róluk az ELTE Online-on, de ha bővebben is tájékozódnátok róluk, érdemes a honlapjukra vagy a Facebook-oldalukra kattintani: olvashattok például a koraszülöttek világnapjáról, a KórházSuli Alapítványról, az állami gondozottak életkezdéséről és még rengeteg fontos társadalmi témáról.

A Dear Society csapata

A jelentkezők a média és szociális érzékenyítés képzés mellett cikkírási gyakorlatot szerezhetnek, amit elsősorban gyakorlatorientált, workshop jellegű formában kell elképzelni. Komplex képzésük az újságírói alapismeretek mellett négy társadalmilag jelentős témakörre összpontosít: a gyermekvédelemre, a környezetvédelemre, a fogyatékossággal élők helyzetére, valamint a hajléktalanság kérdéseire.
Elsősorban a kommunikáció és médiatudomány, a szociológia, a szociális munka, a pszichológia, a tanári szakok, a pedagógia, a szabad bölcsészet és a jog területén mozgó szociálisan érzékeny, társadalmi kérdések iránt érdeklődő fiatal pályakezdők és egyetemisták jelentkezését várják, de ha más a szakterületed, az természetesen nem kizáró ok!
És hogy mit vállalsz a jelentkezéssel? A program 4 hónapig tart (az egyetemi félévhez igazodva március 4-től június 17-ig), a foglalkozásokat kéthetente, szerdánként 18:00 és 20:30 között szervezik. Ez alatt az idő alatt havonta 3 cikket kell majd írnod, amiben természetesen a Dear Society csapata segít majd.

Gyermekvédelmi témájú képzés a KockaCsokinál

Jelentkezni és további információkat olvasni ezen a linken tudsz február 9. vasárnap 22:00-ig, ha pedig kérdésed lenne, írj bátran a hello@dearsociety.hu címre.

Képek forrása: a Dear Society Facebook-oldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]