Ajándékozz tudást gyerekeknek!

Ha a címet olvasva rákattintottál a cikkre, nagy esély van arra, hogy a Menetszél Egyesület önkéntesei közé fogsz tartozni. Ugyanis felkeltette benned azt, ami egy önkéntesben és egy pedagógusban benne van: az empátiát és a segíteni akarást.

Az egyesület 2018-ban jött létre, hogy a toborzott önkéntesekkel több nélkülöző általános iskolás gyerek számára ingyenesen elérhető korrepetálást biztosítsanak, és segítsék őket olyan kérdésekben, mint például a továbbtanulás. Hihetetlen kezdeményezés, mert a pedagógushiány miatt nagy szükség van az önkéntesekre, nagy szükség van RÁD, hogy megfelelő figyelemben és oktatásban részesüljön MINDEN diák.

Különböző programokkal teszik lehetővé, hogy a diákok ingyenes, minőségi korrepetálásban vegyenek részt. 2019 februárjában lehetőség nyílt arra, hogy videóchaten keresztül külföldön tanuló magyar diákok is oktathassanak. Valamint az egyesület a megalakulás óta több mint 70 önkéntessel dolgozik együtt, és már több budapesti iskolával is kapcsolatban van, ahol egy önkéntes fél éven keresztül, heti rendszerességgel ugyanazt a diákot taníthatja, segítheti és különböző tanácsokkal láthatja el. Hat évvel ezelőtt mindezt Ócsán kezdték, azóta is visszajárnak korrepetálni és közösséget formálni.

A szervezők várnak minden olyan egyetemista hallgatót, akiben a cikket olvasva legalább egy picit fellobbant a segíteni akarás lángja. Velem biztosan találkozni fogtok!

Ha bizonytalan vagy, értesítsd azt az ismerősöd, akit a fentiek alapján alkalmasnak gondolsz, és ne feledkezz meg a külföldön tanuló barátodról, barátnődről sem. Az lebegjen a szemed előtt, hogy segíteni menő. Legyetek együtt menők, és próbáljátok ki magatokat egy ilyen helyzetben is. Főleg, ha tanítóként, tanárként hallgattok az egyetemen.

További információért látogass el ide!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]