Adj tudást ajándékba – online!

A Menetszél Egyesület önkénteseket keres online korrepetáló programjába. Kattints, ha jó vagy angolból vagy matekból, és szívesen segítenél hetente egyszer hátrányos helyzetű gyerekeknek!

A Netkorrep program a következő félévben indul, a lényege pedig az, hogy az önkéntesek online, otthonról segíthetnek a matek és az angol nyelv tanulásában olyan olyan családok általános iskolás és gimnazista gyerekeinek, akiknél érték a tanulás, viszont a szülők nem rendelkeznek egyetemi vagy főiskolai végzettséggel, és az anyagi lehetőségeik miatt nem tudnak ebben segíteni gyereküknek. A projekt 4 hónapon át zajlik párban vagy kis csoportokban, heti egy alkalommal, egy tanóra pedig másfél órás. Az egyesület természetesen a program menete során sem engedi el az önkéntesek kezét: a közös munka egy pár órás felkészítő tréninggel indul, ezt pedig havonta egy online, kéthavonta egy személyes találkozó követi, ahol megbeszélhetitek a felmerülő problémákat, kérdéseket a többiekkel és a vezetőkkel.

Persze Neked is megéri, ha segítesz: amellett, hogy maradandó élményt szerezhetsz a tanítványoddal együtt, szakmailag is sok pluszt ad egy ilyen program. Ha tanárszakos vagy, letudhatod ezzel a kötelező közösségi gyakorlatot, és még tanítási tapasztalatot is szerezhetsz, valamit szakmai és technikai segítséget kaphatsz az online korrepetálás módszertanához; de ha nem vagy tanárjelölt, akkor is értékes referenciát nyersz.

netkorrep2

A felkészítő tréning előreláthatólag 2019. február 11-én, munkaidő után lesz, a korrepetálás pedig a regisztrációs időszak után, február 25-én indul. Ha bármilyen kérdésed maradt, nézz szét a Menetszél Egyesület honlapján, vagy írj a netkorrep@menetszelegyesulet.hu címre.
Ha meggyőztünk, akkor töltsd ki a jelentkezési lapot itt. Le ne maradj – a jelentkezési határidő január 5!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]