Jelentkezz, és mentorálj külföldi hallgatókat!

Kipróbálnád magad mentorként? Szeretnél külföldi diákokat bevezetni a magyar egyetemi világba? Megismerkednél más kultúrákkal? Gyakorolnád az angolt? Most lehetőséged van rá, ugyanis a HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata felvételt hirdet mentori szerep betöltésére a 2018/2019-es tanévben!

Mi a feladatod? A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárs segítői feladat ellátása. A rád bízott külföldi diák intézményi integrációját kell segítened, vagyis:

  • megérkezését követően folyamatosan tartani vele a kapcsolatot, segíteni a diákéletbe való bekapcsolódását
  • tájékoztatni az aktuális intézményi pályázatokról, ösztöndíjakól
  • megismertetni vele az itteni tanulmányi rendszert
  • a velük kapcsolatos, saját felelősségi körödben nem rendezhető ügyeket továbbítani a hálózatvezetés felé
  • megbízásod idején folyamatosan tartani a kapcsolatot az intézmény vezető mentorával
  • a munkáddal kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátása
  • amelyről havi rendszerességgel írásbeli beszámolót is készítesz
  • részvétel a mentorhálózat által szervezett mentori kompetenciát fejlesztő képzéseken, és az országimázsépítő eseményeken.

Egyszerre több külföldi hallgatót is segíthetsz, amelyért javadalmazásban részesülsz. Tevékenységed egy tanévre, vagyis 10 hónapra szól, ezalatt fontos, hogy aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezz.

plakat_3_kicsi hun

Pályázati feltételek:

nappali tagozatos hallgató legyél, aki nem az első tanévét kezdi a felsőoktatásban (alapképzés, mesterképzés, egységes osztatlan képzés vagy felsőoktatási szakképzés) a 2018/2019-es tanévben.

A mentorhálózat munkanyelve az angol, így fontos, hogy legalább középszintű angol nyelvtudásod legyen.

Amennyiben sikerrel teljesíted a mentorfelvételt, részt veszel a Mentorhálózat által szervezett Mentor Táborban (szállást, étkezést és képzést a Mentorhálózat biztosítja).

Tevékenységedért díjazásban részesülsz, amennyiben a vállalt feladataid teljesíted.

Jelentkezés módja: elektronikusan, önéletrajz és motivációs levél megküldésével angol és magyar nyelven egyaránt az shmh@hook.hu címre.

Jelentkezés határideje: 2018 június 29. (péntek)

Jelentkezés elbírálása: minden jelentkező visszaigazolást kap arról, hogy pályázata a mentorhálózat vezetése által milyen bírálatban részesült. A továbbjutók személyesen interjún vesznek aztán részt. A júliusi Mentor Táborban való részvételről a felvételi eljárárás lezárta után értesítő e-mailt kaptok a jelentkezéskor megadott e-mail címre.

Jelentkezz mentornak, szerezz külföldi barátokat és fejleszd a nyelvtudásod, problémamegoldó képességed! Felmerülő kérdés esetén írj a shmh@hook.hu e-mail címre! Sikeres pályázást kívánunk!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]