Tavaszi buliszezon az ELTE-n!

Téged is lefárasztott a félév? Szívesen lazítanál kicsit még a vizsgák előtt? Akkor válogass az ELTE kari és összegyetemi rendezvényei között, hiszen nálunk is most indulnak a legjobb tavaszi bulik!

Ma (április 27-én) este elérkezik a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar saját rendezvénye, a Puncs. A helyszín idén is, mint minden évben, a Hétker Pub. A szervezők ezúttal izgalmas Pub Quizzel készültek, amire itt jelentkezhetnek a csapatok. A játék csak 21:00-kor kezdődik, de a helyszín már egy órával korábban megnyitja kapuit. A Bárczi hallgatói és a Damjanich koli lakói ingyenesen vehetnek részt a bulin, de a külsősök belépője is csak 800 forintba fog kerülni. Ráadásul egy kis meglepetésre is számíthattok: a Facebook esemény szerint ugyanis „Ha van rajtad valami pink, lesz neked egy meglePINK!”

De a többi kar hallgatói számára is bőven akad szórakozás. Az Állam- és Jogtudományi Kar ugyanis május 3-án (csütörtökön) jótékonysági italpulttal és sütibárral készül, ami a jogászok védőszentje, Szent Ivó után kapta a nevét. Reggel 9-től egészen 17:00-ig vár titeket a sokféle üdítő, süti és szendvics az Egyetem téren, ráadásul a megvásárolt finomságokkal a Heim Pál Gyermekkórházat támogathatjátok. Emellett készüljetek fel a programokra is, hiszen a pultok mellett lehetőségetek nyílik majd mozogni, játszani és előadásokon részt venni, vagy a kihelyezett láthatatlan kiállítás keretében megtapasztalni a teljes sötétséget.

Szintén május 3-án kerül megrendezésre az ELTE IK Szakmai Konferenciája, a BIT-CON. A programok reggel 9-től 18:00-ig folynak majd a Harmónia teremben és környékén, így a látogatók bepillantást nyerhetnek a karon folyó projektekbe, megismerhetik az IT legújabb vívmányait és a szakma elismert képviselőivel találkozhatnak. A program ingyenes, de előzetes regisztrációra van szükség a belépéshez.

A Bölcsészettudományi Kar három napig bulizik majd május 8. és 11. között a Múzeum körúti kampuszon a 10. Bölcsész Napok keretei között. A rendezvény egyik legnépszerűbb vendége Varró Dani költő lesz majd a nyitónapon, akivel Lénárt Tamás beszélget. Az irodalom iránt érdeklődőknek ezek után is érdemes maradni, hiszen a FISZ (Fiatal Írók Szövetsége) tart kerekasztal-beszélgetést. A beszélgetésben részt vesz Kemény Gabriella, Fodor Balázs és Bödecs László, akik mindannyian évek óta osztják meg verseiket a nagyvilággal. Ráadásul aznap este egy ütős koncert is vár a látogatókra, hiszen a Fran Palermo zenekar táncoltatja meg a közönséget. Másnap (május 9-én) 18 órától pedig a Marble Mist zenekar szórakoztatja majd Bölcsész Napok vendégeit – ők az a csapat, akik az Anti-Valentin napon már megmutatták tehetségüket a Könyvtár Klubban.

Ha inkább kihasználnád a jó időt és mozognál egyet a szabadban, jelentkezz az 5vös 5km Futóversenyre! Május 8-án 16 órakor harmincnegyedik alkalommal rajtolnak el a versenyzők a Lágymányosi Campuson, az eseményre pedig akár még előző nap is jelentkezhettek. Érdemes azonban már korábban beadni a jelentkezéseteket, hiszen a többlépcsős rendszernek köszönhetően az előnevezés díja a verseny közeledtével emelkedik.

A félév legnagyobb eseménye azonban idén is a LEN, azaz a Lágymányosi Eötvös Napok. Magyarország legnagyobb tavaszi egyetemi fesztiválja idén 14. alkalommal kerül megrendezésre május 8. és 12. között. A fellépők listáján ezúttal is olyan népszerű sztárok szerepelnek, mint például az Esti Kornél zenekar, Metzker Viktória, Nagy Feró és a Groovehouse.

Forrás: kiemelt kép

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]