Múltidéző

Magunkról – nekünk. „ELTE Múltidéző, Generációk – emlékek” címmel új sorozatot indít az ELTE Alumni Központ.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen évente körülbelül 5-6000 hallgató kap diplomát, így több százezren lehetnek azok, akik az ELTE-n, vagy annak jogelőd intézményeiben szereztek oklevelet. Az Egyetem Szenátusa 2008-ban elindította az ELTE Alumni (Öregdiák) Szervezetet, melynek célja e virtuális közösség összefogása, az egykori hallgatók és az egyetem közötti kapcsolat fenntartása, erősítése.

Az Alumni Központ rendszeresen szervez olyan eseményeket, melyek során személyesen találkozhatnak egymással a végzettek. A tavaszi félévben elindított ELTE Sikerek előadássorozat után, Kelevéz Ágnes ötlete nyomán december 1-jén 18:00-kor az Egyetemi Könyvtár Központi Olvasótermében (V. kerület, Ferenciek tere 6.) kezdetét veszi egy új programsorozat Múltidéző címmel.

A pódiumbeszélgetéseken az egyetem neves, azonos korosztályhoz tartozó alumnusai elevenítik fel egyetemista koruk élményeit, az adott korszak emlékezetes eseményeinek apropóján. Az első alkalommal az 1970-es években végzettek idézik fel az akkori egyetemi mindennapokat, kedves tanáraikat, meghatározó élményeiket. Az est moderátora Kelevéz Ágnes irodalomtörténész, beszélgetőpartnerei: Csáki Judit kritikus, Hudecz Ferenc kémikus, Mérő László matematikus, pszichológus, Bán Zsófia irodalomtörténész, író és Kukorelli István jogtudós.

A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

forrás és kép: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]