Merre indul a magyar diák?

Közel 10 ezren tanulnak határon túl a magyar egyetemisták közül, a legkedveltebb szakokra nyugat-európai és amerikai egyetemeken hallgatnak át a diákok. Az Engame Akadémia kutatása alapján pedig kijelenthetjük, hogy ez a szám növekvő tendenciát mutat.

Az Engame Akadémia kutatásában elsősorban az EUROSTAT, az OPEC, a UCAS és a US Institute of International Education adataira támaszkodva készítette el szakértői becslését a külföldön tanuló magyar egyetemisták számáról” – írja az eduline.hu.  A brit Universities and Colleges Admissions Service adatbázisából kiderül, hogy a 2016-ban jelentkező 880 diák közül 65%-nak sikerült bejutnia egy brit egyetem alapszakára, s a 880-an jelentkezőből 60-an az Engame Akadémia volt diákjai. Ugyanezen adatbázis információi alapján a 2015-ös évhez képest 2016-ban 11%-kal nőtt a magyar jelentkezők száma a brit egyetemeken. Az Egyesült Államokban tanuló magyar hallgatók száma is gyarapodott az elmúlt két évben. Az előző tanévhez képest 7%-os növekedés történt, akkor összesen 773 magyar tanult az USA valamely  felsőoktatási intézményében (alapszakon, mesterszakon vagy doktori képzésben).

engame_2

  Forrás: Engame Akadémia

Az Egyesült Királyság egyetemei iránt egyelőre az elmúlt évek tendenciáihoz hasonlóan magas az érdeklődés, a Brexit körüli bizonytalanság azonban az elkövetkező években más népszerű célországok felé irányíthatja a UK-beli felsőoktatás iránt érdeklődőket” – áll kutatási összefoglalójukban.

Forrás: eduline.hu

Kiemelt kép: targetcareers.co.uk

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]