Újra véradás a BTK-n és a TTK-n

A Magyar Vöröskereszt az Egyetemen belül két helyen is szervez véradást, három napon keresztül várják az önkénteseket február 14-16. között.

A Bölcsészettudományi Karon kedden és szerdán az A épület kari tanácstermében, csütörtökön a D épület alagsori tanácstermében tudnak vért adni az érdeklődők.

Az ELTE TTK-IK-TÁTK véradása február 14-től 16-ig 10 és 16 óra között a lágymányosi kampusz gömb aulájában lesz.

Nagyon fontos, hogy minél többen adjunk vért, hiszen a levett készletek biztosítják a vért műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez, így sok emberen segíthetünk. Egy véradással már három személyen is, ugyanis a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. Amellett, hogy megtudhatod melyik vércsoportba tartozol, egy visszajelzést is kapsz egészségedről, hiszen a vérből kimutathatók olyan betegségek, mint a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C vagy a szifilisz.

A véradáshoz szükséges lakcímkártya, személyi igazolvány és TAJ kártya. Vért adhat az, aki egészségesnek érzi magát, 18-65 év között van, testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot, illetve az elmúlt egy évben nem csináltatott tetoválást, vagy más testékszert.

Forrás: ELTE HÖKELTE BTKWikipediaVéradás

Kép: youtube.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]