Fontos határidők járnak le a héten

Fontos határidők jönnek februárban, a hónap közepéig az érettségizőknek, a felvételizőknek és az általános iskolásoknak is el kell dönteniük, merre tovább.

Az egyetemi, főiskolai jelentkezéssel kapcsolatban két fontos dátum van. Február 15-ig adhatjátok be a jelentkezést a választott szakra, illetve kötelesek vagytok hitelesíteni a személyes adataitokat a e-felvételi rendszerében. Február 20. az elektromos jelentkezési lap hitelesítésének határideje, amelyet megtehettek Ügyfélkapun keresztül vagy pedig postai úton is.

Az érettségihez kapcsolódóan február 15-ig kell eldöntenetek, hogy a kötelező tárgyak mellé még milyen választott tárgyakból szeretnétek érettségi vizsgát tenni.

A középiskolai felvételikkel kapcsolatosan február 9-ig értesítenek titeket, hogy hány pontot szereztetek a központi írásbelin. Az Arany János Tehetséggondozó Programhoz csatlakozó intézmények is értesítik a diákokat, a szülőket és az általános iskolákat a pályázati eredményekről. Február 15. egy mozgalmas nap a közoktatásban, hiszen eddig jelentkezhettek a különböző középiskolákba, illetve eddig módosíthattok a sorrenden vagy az intézményeken. A tanulói jelentkezési lapokat az általános iskolák küldik el a középfokú iskoláknak és az Oktatási Hivatalnak, a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezők szülei azonban közvetlenül is elküldhetik a jelentkezési lapot a kiválasztott intézményeknek és az Oktatási Hivatalnak. A középiskolák február 20. és március 9. között szervezik majd meg a szóbeli felvételit.

Forrás: eduline.hu

Kép: collegelife.wordpress.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]