Amikor röpködnek a mínuszok, egy látványos dolgot meg tudunk tenni: buborékfújóval készíthetünk gömböket, amelyek -7 fok alatt gyönyörűre fagynak.
A -7 fok alatti hőmérséklet már alkalmas arra, hogy az utoljára a nyári strandolás, fűben heverészés vagy fesztiválozás során használt buborékfújókat előkeressük, és fagyasztott gömböket készítsünk – érdemes megfigyelni a fagyás folyamatát is.
Elvileg a bolti buborékfújók is alkalmasak a misszióra, de használhatunk házi receptet is, amelynek összetevői az alábbiak:
- 5 dl langyos víz,
- 2,5 dl jó minőségű mosogatószer,
- 3 evőkanál glicerin,
- 1 teáskanál cukor.
Glicerint a tévhitekkel ellentétben gyógyszertárakban nem lehet vásárolni (csak vénnyel), ugyanakkor különlegesebb élelmiszer- és ökoboltokban lehet kapni – ez jó szolgálatot tesz a házi készítésű, ellenálló buborékfújólé elkészítésekor.
Az összetevőket óvatosan, a túlzott habzást megakadályozva keverjük össze, majd hagyjuk állni egy napig, használat előtt pedig kicsit rázzuk össze a kész folyadékot, hogy már készíthessük is a (fagyos) gömböket.
Ha pedig nincs kedvünk kilépni a szobánkból, legalább nézzük meg, hogyan is fagynak meg a buborékok:
Forrás: sokszinuvidek.24.hu