Idén is sok elsőéves lesz az ELTE-n

Kiderült, hogy az idei felvételin hány új hallgatót vehet fel az ELTE. Az ELTE kapacitásszámait képzési területekre osztva határozta meg a fenntartó.

Összesen 9877 hallgatót vehet majd fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a 2017-es felvételi időszakban, 7419-en nappali, 2438-an esti vagy levelező képzésen kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben, de a bölcsészettudományi karon 20 távoktatási hely is lesz.

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és önköltséges képzésre is.

A legtöbb hallgatót idén is a bölcészettudományi kar fogadja majd, összesen 3026 hely lesz a humán képzésekre. A természettudományos szakokra 1434 hallgatót vehet fel az egyetem magyar képzésre, további 33-at pedig angol nyelvű képzésre. A pedagógus-, jogász- és informatikus képzésekre kb. 500–500 hallgatót vehet fel az egyetem.image.aspx

Forrás: Eduline / Felvi

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]