Jótékonysági napot rendeznek az egyetem hallgatói

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány számára rendeznek Jótékonysági napot ELTE-s hallgatók 2016. június 25-én. Az alapítvány 1999 óta támogatja a leukémiás és daganatos gyermekeket, most számukra szeretnének segítséget nyújtani az egyetem hallgatói. A rendezvény fővédnöke Palkovics László oktatásért felelős államtitkár lesz.

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány 1999-ben jött létre. Célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a leukémiás és daganatos beteg gyermekekre, illetve az őket gyógyító orvosokra. Nagyon sok nehézséggel kell megküzdeniük a gyermekeknek, szüleiknek és az orvosoknak is, így őket szeretné támogatni az alapítvány.

Az alapítvány tevékenységének fontosságát hangsúlyozza, hogy a jótékonysági nap fővédnöki feladatait Palkovics László oktatásért felelős államtitkár vállalta magára.

A jótékonysági nap keretein belül pedig a hallgatók is támogathatják a gyermekeket. Az egyetemisták egy egész napos focibajnokságot szerveznek, melynek teljes bevételét felajánlják a gyerekek számára, mindemellett az alapítvány helyszínen tartózkodó munkatársainál is lehetőség lesz az adományozásra. Ha már van csapatotok, akkor kiváló alkalom ez a nap gyakorlásra, ha pedig még csak most akartok belevágni a sportolásba, akkor íme egy remek kezdő lehetőség! Mindemellett pedig ne feledjétek, hogy így segíthettek is. A focibajnokság mellett a délután folyamán filmvetítésekkel is várják az érdeklődőket, tehát azoknak sem kell csüggedniük, akik nem mérik össze tehetségüket a pályán.

A rendezvény helyszíne és időpontja: ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium (1118 Budapest, Dayka Gábor utca 4.), 2016. június 25., 10.00-20.00.

Amennyiben csapatotokkal szeretnétek nevezni a bajnokságra, illetve bármilyen kérdésetek van a rendezvénnyel kapcsolatban, az alábbi e-mail címen tudjátok felvenni a szervezőkkel a kapcsolatot: nevezes@utad.hu

További részletekről és a pontos programról a Facebook-eseménynél tájékozódhattok.

Gyertek el, és segítsünk együtt a gyermekeken!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]