Hallgatói önkormányzati választások újratöltve

Most tavasszal van a második alkalom, hogy egyszerre tartják az ELTE karai az önkormányzati választásokat. Összefoglaljuk, hogy melyik önkormányzatokban mi történt eddig, voltak-e változások, és még hol mire lehet számítani.

Az Állam- és Jogtudományi Karon az Új HÖK Mozgalom és Czabán Samu nyerte meg magának a legtöbb szavazót. Ugyanakkor nem megoldott viták miatt április 20-án  az ÁJK HÖK nyolc alelnöke lemondott tisztségéről, de azóta a Küldöttgyűlés megválasztotta az új alelnököket.

A Bölcsészettudományi Karon megválasztották az alapszakos és osztatlan tanárszakos hallgatói érdekképviselőket, a választások részletes eredménye itt érhető el. Minden körzetben eredményes volt a választás, a szavazásra jogosultak 44,05%-a szavazott. A karon ugyanakkor az elnökválasztás még csak most kezdődik: a jelöltállítás időszaka van, az új elnökséget a Küldöttgyűlés választja meg, a tisztújító küldöttgyűlés május 20-án lesz.

Az Informatikai Karon a hallgatók 31,3%-a adta le voksát, a szavazás eredményes volt. Az elnöki pozícióra Kindelmann Balázs egyedül pályázott, az ő, valamint az alelnöki, szaktestületi elnöki és Ellenőrző bizottsági tag pozíciókra benyújtott programok itt érhetőek el.

A Pedagógiai- és Pszichológiai Karon egy érvényes pályázat volt, Baranyai Melindáé, ez itt olvasható – a hallgatók bizalmat is szavaztak neki és csapatának.

A Társadalomtudományi Karon a küldöttgyűlési képviselői, a HÖK-elnöki és az Ellenőrző Bizottság elnöki pozícióikra pályázókra. Takáts Réka egyedüli elnökjelölt programja a honlapon itt található meg.

A Tanító- és Óvóképző Karon a HÖK-elnök továbbra is Traumberger Zsófia, valamint a küldöttgyűlési tagok megválasztása is eredményes volt.

A Természettudományi Karon is lezajlottak a különböző választási csoportoknál a választások, a választások érvényesek voltak, a hallgatók 32,42%-a adta le voksát.  Az elnökválasztás itt is eredményes volt, Hoksza Zsolt egyedüli indulóként a szavazók 83,67%-át nyerte meg.

Június 1-jén választják meg az ELTE HÖK következő elnökét, erről bővebben itt olvashattok.

Kép: ehok.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]