Ezért üres félig a csipszes zacskó

Sokszor szembesülünk azzal a “problémával”, hogy a csipszünk, amit vettünk félig üres. Mindamellett, hogy a gyártóknak remekül jön, hogy többnek tűnik az eladásra szánt termék, mint a tényleges tartalom, a valós ok nem a gyártó cégek nagyravágyása, hanem valami egészen más.

Az üres részben valójában nem levegő van, hanem nitrogéngáz. Ez elsőre furcsának tűnik, de oxigén nélkül a csipsz tovább megőrzi minőségét, az ízét, és ropogósságát, mivel így nem játszódnak le különböző kémiai reakciók, amik ártanak a terméknek. Gondoljunk csak arra, amikor egy esti filmezéshez kiöntünk egy adagot egy tálba, és valamiért megmarad belőle egy kicsi másnapra is. Cáfolhatatlan, hogy ekkorra már nem olyan ropogós és friss a termék, mint amikor a zacskóból kiöntjük.

A másik magyarázat pedig, hogy a chips önmagában igencsak könnyen törik. A zacskó felfújása nélkül nehéz lenne megoldani a szállítást is, vagy akárcsak a tárolást, hiszen a chipsek a saját súlyukkal nyomnák össze egymást, és így nem maradna más, csak morzsa. Ez a két egyszerű ok az, ami miatt kompromisszumot kell kötnünk a gyártókkal, és el kell fogadnunk, hogy a zacskó kibontása mindig egy kis csalódással jár, vagy beruházunk egy Pringles márkájú csipsz, ugyanis ez az egyetlen márka, ami hengerben árulja terméket, de jóval drágábban is. Minden esetre most már tudjuk, hogy miért is van felfújva minden chipses zacskó.

forrás: index.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]