Hagyd el egy könyved!

Rendkívül bosszantó tud lenni, ha az ember elveszít valamit, minden könyvkedvelőnek összeszorulna a szíve, ha kedvenc kötetét elvesztené, de ha belegondolunk, akkor valami jó is kisülhet belőle: a hőn szeretett kedvenc írást nyilván mással is szívesen megosztanánk. Egy-egy alkotás olvasása közben napokra rabul ejt minket, a benne rejlő, számunkra kedves mondatok bizony akár évekre is, ezt az érzést pedig az ember meg akarja osztani az egész világgal. Erre, és persze az olvasás szeretetére alapozva született meg a könyvelhagyós játék, amelynek lényege, hogy bárki direkt módon ottfelejtheti valahol arra ítélt olvasmányát, a megtalálónak ezzel örömet okozva. És valljuk be, van abban valami különösen izgalmas és varázslatos dolog, ahogyan ismeretlen emberek kommunikálnak. Na, de lássuk a részleteket.

Március 18-20 között indul a nagy könyvelhagyós játék. Az immáron nyolcéves akció lényege, hogy minél több irodalom-, illetve olvasáskedvelő hagyjon el egy könyvet, ezzel ugyanis lehetőséget szerez arra, hogy valaki más is elolvashassa azt.

Ugyanakkor nem ilyen egyszerű a program: ha részt szeretnénk venni, regisztrálnunk kell a veszitsel.konyvtar.hu oldalon, azután ki kell töltenünk egy könyvelvesztő űrlapot, amelyre ráírhatjuk, hogy hol veszett el pontosan a könyv. A kinyomtatott űrlapot (amelyen szerepel egy, a könyvhöz tartozó azonosító szám is) már csak be kell ragasztani a könyvbe, és indulhat is a vesztegetés! Ezzel a módszerrel minden egyes elhagyott könyv felkerül erre az oldalra, így a szerencsés megtalálók az adatok alapján jelzik az oldalon, hogy előkerült a könyv.

Nagyon fontos, hogy a becsületes megtalálók a könyvek elolvasása után újra elhagyják a műveket, ugyanis ezzel teremtik meg a lehetőséget arra, hogy más is élvezhesse a bennük írottakat.

A szemfülesek pedig a honlapot is figyelhetik, hogy a környékükön elveszített-e valaki mostanában könyvet, amire persze rögtön le is lehet csapni (ha valaki nem vitte el korábban).

Jó játékot és olvasást mindenkinek!

Forrás: Veszíts el egy könyvet, infosopron.hu, origo.hu

Kép: chtenie-21.ru

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]