Újságírók, pályázatra fel!

1989-ben alakult meg a Diákújságírók Országos Egyesülete, s a mai napig rendkívül aktív szerepet vállal a fiatal tehetségek felfedezésében és támogatásában. Az egyesület havonta kiadja professzionális magazinját, a DUE Tallózót, amely az ország legjobb diáklapjaiból közöl válogatásokat. Mindemelett működteti az Országos Diákrádió Hálózatot (a DUE Rádiót), honlapjuk, a DUE Online pedig az egyesület folyamatosan frissülő hírportálja.

Az egyesület 26. alkalommal kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei indulhatnak. A pályamunkák beadási határideje március 31. A tét nem kevés: a pályázati díjak összértéke több mint 2 millió forint.

Összesen 7 kategóriában lehet a pályázatra nevezni, kizárólag elektronikus úton, saját munkával. Az eredményhirdetésre 2016. május 27-én, a Budapesten megrendezendő 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon kerül sor. Minden pályázót április közepéig értesítenek a pályázata érvényességéről, május elején pedig az eredményhirdetéssel kapcsolatban tájékoztató levelet kap.

Az alábbi kategóriákban lehet indulni: az év újságírója, az év diákrádiósa és diákrádiója, az év diák-videoújságírója, az év diáklapja, az év diákfotósa és az év online diákmédiuma valamint az év mentora – ez utóbbinál a diákok a munkájukat kiemelkedően támogató, segítő pedagógusokat nevezhetik egy 1 oldalas írásban.

A jelentkezés felső korhatára 25 év, külön értékelik majd az általános iskolás, a középiskolás és a felsőoktatásban tanuló indulók pályamunkáit.

Bővebb információkért: due.hu

Forrás: eduline.hu, due.hu

Kép forrása: pexels.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]