Kezdetét vette az EY idei Adóversenye

Elindult az idei EZ INSIDE Adóverseny, melyre felsőbb éves és frissen végzett jogász és közgazdász hallgatók jelentkezését várják. A nemzetközi esettanulmány-verseny hazai fordulójára március 20-ig lehet beküldeni a pályamunkákat. A verseny magyar döntőjének össznyereménye nettó 900 ezer forint, a győztes New York-i látogatást nyer.

Már tizedik alkalommal rendezi meg Magyarországon az adóversenyt az EY. A pályázó feladata egy valós ügyfélmegbízáson alapuló esettanulmány elkészítése. A résztvevő diákok szakmai segítséget kapnak az EZ szakértőitől, ezáltal bepillantást nyernek az adótanácsadás világába.

A verseny részletei az adoverseny.hu oldalon találhatóak meg. A pályamunkákat március 20-ig kell leadni a pályázóknak. A nyertesnek részvételi lehetősége lesz „Az Év Ifjú Adószakembere” nemzetközi verseny amszterdami döntőjén. A globális verseny győztese pedig 30 napos világkörüli utat nyer, mely során ellátogathat Londonba, Washingtonba, Hongkongba, így a legkiválóbb adószakemberektől lesz lehetősége tanulni.

A tavalyi, itthoni győztes Borsos Tünde Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem akkori végzős hallgatója az EY nemzetközi versenyén második helyezést ért el. A nyereménye az volt, hogy kipróbálhatta magát a londoni EY-nál, de már most is adótanácsadóként építi karrierjét a cég budapesti irodájában. A világversenyt 2012-ben a magyar Osikovicz Edit Ágnes nyerte, aki az akkori bostoni versenyen húsz ország legjobbjait utasította maga mögé. Jelenleg a cég budapesti és New York-i irodája között ingázik és dolgozik, mint adótanácsadó.

Forrás: edupress.hu

Kép: kkvplusz.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]