Keresztféléves felvételizők! Még két napig módosíthattok

Már csak két napig, azaz január 6. éjfélig tudtok adatokat módosítani, ha keresztfélévben felvételiztek valamilyen szakra. Ha még vannak hiányzó dokumentumok, amiket eddig nem töltötteket fel, vagy szeretnétek módosítani a megjelölt sorrenden, akkor figyeljetek a határidőre. A ponthatárokat várhatóan január 20-án tudjátok meg.

Az Oktatási Hivatal külön figyelmeztette a 2016 februárjában induló képzésekre jelentkezőket, hogy ellenőrizzék, minden szükséges dokumentumot beadtak-e, amelyek a pontszámításhoz kellenek. Január 6-ig elektronikus és postai úton is elküldhetitek a kimaradt dokumentumokat az Oktatási Hivatal címére.

Ha meggondoltátok magatok a jelentkezési sorrendet illetően, azt szintén január 6-ig módosíthatjátok, de erre csak egyszer van lehetőségetek, úgyhogy alaposan gondoljátok át, mi lesz a végső sorrend. Természetesen újabb képzéseket már nem adhattok meg, hanem a korábban beírtak sorrendjét lehet megváltoztatni.

Ha most felvételiztek biztosan találkoztatok már az E-felvételi oldallal. Itt folyamatosan nyomon követhetitek a jelentkezésetek, a dokumentumaitok, a kérvények feldolgozottsági állapotát és itt lehet átrendezni a korábban megadott képzések sorrendjét is. Ugyanígy az E-felvételiből érhető majd el – a ponthatárok kihirdetését követően – a besorolási döntés, amelynek megjelenéséről e-mailben is tájékoztatást kaptok majd.

Az Oktatási Hivatal közölte: várhatóan január 20-án hirdetik ki a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait, amelyek először a www.felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, ahol a pontszáma eléri, vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

Sikeres felvételit kívánunk mindenkinek!

forrás: edupress.hu
kép: kre.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]