Öt és félezren a keresztféléves felvételért

Egy hónapja zárult le a 2016 februárjában induló képzésekre való felvételi jelentkezés. Ez alkalommal csak a mesterszakosok kaphatnak államilag finanszírozott helyet a felsőoktatási képzésekre. A felvi.hu adatai alapján 4568-an éltek a lehetőséggel és jelöltek meg állami ösztöndíjas mesterképzéseket első helyen, de akadtak alapképzésre és felsőoktatási szakképzésre jelentkezők is.

A mintegy 4757 mesterképzésre jelentkező között a műszaki és a gazdaságtudományi képzések, ezeken belül is a gépészmérnöki, a vezetés és szervezés, továbbá a mérnökinformatikus mesterképzés bizonyult a legnépszerűbbnek, míg az 587 alapképzésre felvételiző közül a gazdálkodásmenedzsment, a turizmus-vendéglátás, illetve az emberi erőforrások szakot célozták meg a legtöbben.

A teljes felvételi folyamatot online lebonyolítók száma is nőtt: csaknem a jelentkezők fele az Ügyfélkapun keresztül való hitelesítés mellett döntött. Az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. közleményéből az is kiderül, hogy az érintettek december 7-től ellenőrizhetik adataikat a nyilvántartásban és végezhetik el az egyszeri sorrendmódosítást, amennyiben az szükséges. Erre és a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok pótlására január 6-ig van lehetőség.

Forrás: edupress.hu
Kép: Shutterstock

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]