Csapó Benőé a Prima Primissima Díj a magyar oktatás és köznevelés kategóriában

Tizenharmadik alkalommal vehették át a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Prima Primissima Díjat a Művészetek Palotájában megtartott gálaesten december 4-én.

Idén a magyar oktatás és köznevelés kategóriában Csapó Benő egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora kapta meg a neves elismerést. Csapó Benő kémia-fizika szakos középiskolai tanárként kezdte pályafutását, majd 1985-ben kapta meg a kandidátusi fokozatot, 2002-ben pedig elnyerte az MTA doktora címet. A nemzetközi kutatási programokból is kivette részét: 1989-ben Humboldt ösztöndíjas, 1994-95-ben Stanfordban vendégkutató volt, 1997-1999 között a demokratikus gondolkodás fejlesztésével kapcsolatos kutatásokban is közreműködött. A 2003-as és 2012-es PISA vizsgálatokban a problémamegoldó gondolkodás elméleti kereteit kidolgozó munkacsoportok tagja volt, továbbá 2011 és 2015 között részt vett egy európai természettudomány-tanítás projektben. Fő kutatási területei közé tartozik a kognitív fejlődés, a pedagógiai értékelés és a technológia alapú tesztelés.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke a gálaesten megtartott köszöntőjében elmondta, hogy alapítása óta a Prima Primissima Díj az egyik legrangosabb elismeréssé vált, miközben megmaradtak eredeti céljai: a díjazás alapja kizárólag a teljesítmény, és odaítélése pedig nélkülöz minden politikai befolyásolást. Az est alkalmával azokat a művészeket, tudósokat, sportolókat, nevelőket ünnepelték, akik hosszú évek alatt kiváló teljesítményt nyújtottak az évek során.

Forrás: edupress.hu

Kép forrása: edupress.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]