Mitől függ vajon, hogy diplomásként milyen gyorsan találunk állást?

Egy frissdiplomásnak átlagosan körülbelül 4 hónapot kell várnia arra, hogy állást találjon. Biztató, hogy ezek egyharmada – különösen az orvosok, informatikusok és a pedagógusok- ennél rövidebb idő alatt, már egy hónapon belül el tud helyezkedni.

Tegnap már hírt adtunk a Frissdiplomások 2014 tanulmány legújabb felméréséről, a szakterületenkénti átlagbérekkel kapcsolatban, melyből kiderült, hogy még mindig az informatikusok keresnek a legtöbbet.

A Diplomás Pályakövető Rendszer adataiból megállapítható, hogy egy frissen végzett fiatal átlagosan 4 hónap alatt talál munkát.

A leggyorsabban, egy hónapon belül az orvos- és egészségtudomány területén végzettek 55%-a, az informatikusok 37%-a, a sporttudomány területén végzettek 40%-a a pedagógusok 39%-a tud elhelyezkedni.

Gazdasági pályán a frissdiplomásoknak csak a 27%-a tud munkát találni egy hónapon belül.

A legtöbbet (körülbelül 5 hónapot) a társadalomtudománnyal, természettudománnyal, és bölcsészettudománnyal foglalkozóknak kell várnia.

Az időtávlattól függetlenül, egy fiatalnak legalább 30 helyre kell jelentkezni, mielőtt felveszik egy munkahelyre.
Biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy a munkaadók ritkán reagálnak a jelentkezéseitekre. A kérdőívet kitöltők visszajelzései is ezt támasztották alá: ebből sajnos csak 5 alkalommal kap választ a jelentkező.

Forrás: eduline.hu

Kép: penzugyi-tudakozo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]