Lezárul a “Dolgozva tanulj” projekt

November végén zárul le az a projekt, amelyet “Dolgozva tanulj” címmel indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) két évvel ezelőtt. A projektet az Európai Unió Európai Szociális Alap támogatta 1,191 milliárd forinttal.

A “Dolgozva tanulj” elnevezésű, országos szintű kiemelt projekt alapvető célja az volt, hogy biztosítsa a szakképzés gyakorlati részéhez szükséges jól képzett oktatókat, növelve így a gyakorlati oktatás színvonalát, és ezzel elősegítse a végzett diákok elhelyezkedését, illetve, hogy azon a pályán maradjanak, amit tanultak. A program 23 konzorciumi partnerrel valósult meg. A projekt keretén belül 700 tanulónak biztosítottak 60 órás továbbképzést, 3000 gyakorlati oktató mesterképzését és vizsgáztatását támogatták, valamint 10 000 embert tájékoztattak a gyakornoki programról, és további 500 mentort is bevontak a projekt lebonyolításába.

A 60 órás módszertani képzésben részt vett 700 fő pedagógiai, pszichológiai, jogi- szakmódszertani és tanügyigazgatási ismereteket szerezhetett: ők olyan gazdálkodó szervezetek oktatói voltak, ahol az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati oktatás zajlik.

Szakoktatói képesítést szerzett 3000 oktató, így 29 szakmában kaphatták meg mestercímüket.

Továbbá a gyakornoki programban részt vevő mentorok számára is szakmai képzést nyújtottak. “A területi kamaráknál kialakított tanácsadói hálózat elősegítette a pályakezdő szakemberek szakmai ismereteinek elmélyítését és az önálló, kreatív munkavégzés elsajátítását.” – írja az MTI.

A projektben a részt vevő vállalkozások, szakemberek a képzésen tanultakkal alkalmassá váltak az oktatásra.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: youmustbetrippin.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]