Elindult a műegyetemi állásbörze

Negyvenegyedik alkalommal rendezik meg a Műegyetemi Állásbörzét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) központi, K. épületének aulájában. A szervezők október 14. és 15. között várják az álláskeresőket, akik több ezer hazai és külföldi állás-, és szakmai gyakorlati lehetőség közül válogathatnak

Az állásbörzére nem csak BME-s hallgatókat várnak, a kiállítók 36%-a kifejezetten frissdiplomás pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat keres. A BME rendezvényén a mérnöki végzettség mellett többek közt informatikai, pénzügyi, közgazdasági, logisztikai képzettséggel rendelkezőknek is érdemes ellátogatniuk.

„A legnagyobb igény idén ősszel is a villamosmérnökökre van, de csaknem 70 munkaadó kínál állást gépészmérnököknek és informatikai végzettséggel rendelkezőknek is. Több mint 50 cég kínál pozíciókat közgazdasági, 40 pedig pénzügyi területen. Műszaki menedzsert 47 vállalat keres, mechatronikai végzettséggel 42 cég ajánlatai közül lehet válogatni. Logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek 35-25-24 cég kínál állást. A kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűeknek is csaknem 20-20 cég hirdetett meg nyitott pozíciókat. Az építő- és építészmérnökök pedig 14-13 munkáltató ajánlatai közül válogathatnak. 33 kiállítónk pedig olyan pozíciókat is hirdet, melyek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség. A munkaadók sokszínűségét jellemzi, hogy foglalkoztatottságuk három és 37 ezer fő közt mozog. A vállalatoknál foglalkoztatott felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya szektortól függően 15–100 százalék közötti, átlagosan 63,8 százalék” – foglalta össze Kiss Gergő szervező az edupress.hu-nak.

A minél hatékonyabb eligazodás érdekében az információs pultnál regisztrálók megkapják az állásbörze hivatalos kiadványát, a Kalauzt, amelyben végzettség szerinti csoportosításban szerepel az összes kiállító, minden fontos információval, és térkép is segíti a standok közti tájékozódást. A Műegyetemi Állásbörze segítői pedig akár végzettség alapján elvezetik az érdeklődőket azokhoz a cégekhez, amelyek relevánsak lehetnek számukra.

Karrierépítési tanácsadással is készülnek a szervezők: próbainterjúk, önéletrajz- és karriertanácsadás, pszichológiai tanácsadás, stílustanácsadás, idegen nyelvű programok, grafológiai elemzés, tréningek és előadások segítik a felvételi beszélgetések sikerét. Az álláskeresők a programokra a helyszínen és a weboldal „Felkészülés az állásbörzére” menüpontjában előzetesen is jelentkezhetnek.

A legtöbb állásajánlat már online is elérhető a www.allasborze.bme.hu oldalon, az „Állásajánlatok” menüben. Okostelefonnal a mobil.allasborze.bme.hu oldalon tájékozódhattok.

Az esemény szervezője a Műegyetemi Ifjúsági Nonprofit Kft. és BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság, a belépés mindenki számára ingyenes.

Időpont: 2015. október 14–15. (szerda–csütörtök), 10:00–17:00
Helyszín: Budapest 1111, Műegyetem rkp. 3., K épület

Forrás: edupress.hu

Kép forrása: magyarhirlap.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]