Minden, amit a továbbtanulásról tudni akartál

A napokban kezdődik meg a „Hajrá jövő!” elnevezésű országos előadássorozat, melyet hazánk nagy városainak egyetemein rendeznek meg. Szó lesz a felvételi jelentkezés pontos menetéről, a pontszámításról, a finanszírozási lehetőségekről, illetve az ösztöndíjakról, a végzettek elhelyezkedési esélyeiről és még a felvételi előtt álló fiatalok életszakaszának lelki tényezőiről is. A szakemberek közreműködésével létrejövő 80 perces előadások ingyenes látogathatók.

A Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ kezdeményezése eredményeként életre hívott tájékoztató programsorozat célja, hogy a diákok jövőjük e meghatározó döntését megfelelő tájékozódás után, felelősen hozhassák meg.

A Diákhitel Központ közleménye szerint a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók mellett a program betekintést nyújt az ösztöndíjprogramokba és a jelenlegi munkaerő-piaci trendekbe is. A finanszírozási lehetőségek mellett teret kap a költségvetés megtervezésének, illetve a kiadások követésének témaköre is a Pénziránytű Alapítvány jóvoltából.

Az első előadást október 15-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen hallgathatják meg az érdeklődők. A további állomások: Győr, Szegedre, Pécs, Debrecen és Miskolc. Részletekért látogass el a kezdeményezés Facebook oldalára.

Forrás: eduline.hu
Kép: Hajrá Jövő

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]