Itt a féléves szoctám ponthatár!

Az Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság (EHSZÖB) szeptember 28-i ülésén 25 pontban állapította meg a sikeres rendszeres szociális támogatás pályázatok ponthatárát.

A hallgatói delegáltakból és közalkalmazotti tagokból álló EHSZÖB döntésének értelmében közel 4000 pályázó részesül rendszeres szociális támogatásban ebben a félévben az ELTE-n.
A ponthatár kategóriáktól független: például a törvényileg előírt A kategóriába eső nagycsaládos vagy a B kategóriába eső félárva hallgatóknak is el kellett érniük a 25 pontos minimum ponthatárt. Aki legalább ezt a pontot megszerezte, pontjainak arányában részesülhet rendszeres szociális támogatásban.
A kari szociális és diákjóléti bizottságok arra kérik a pontszámításban hibát észlelő hallgatókat, hogy először a kari bizottságoknál jelezzék korrekciós igényeiket, mert azok elnézésből vagy elszámolásból is adódhatnak. A bírálókhoz felesleges fordulni abban az esetben, ha az egy háztartásban élőket igazoló hatósági bizonyítvány hiányában elutasították a pályázatokat, vagy ha a jövedelemigazolások hiányából fakadóan az egy főre jutó jövedelmet kinullázták – ezekben az esetekben ugyanis a pályázati kiírás szigorú bírálási szempontjait érvényesítették.
Az utalásokat legkésőbb október 10-én indítja el az egyetem, így banktól függően a következő 2-3 munkanapon kaphatják meg a sikeresen pályázók a támogatást, mely októberben dupla összegű. A legközelebbi pályázati időszak februárban lesz.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]